Holland winkelt
Image default
Zakelijk

De grootverdieners van het voetbal

We weten allemaal dat wel dat voetballers enorm veel geld verdienen maar als je het eenmaal de echte bedragen voor je ziet dan ben je toch altijd nog wel een soort van verbaasd. Daarom zet ik voor u de 10 grootverdieners van het internationale voetbal op een rijtje.

Op de tiende plaats vinden we de Uruguayaan Luis Suarez die dit jaar de overstap maakte naar FC Barcelona. Dit heeft hem absoluut niet slecht gedaan want inclusief sponsorinkomsten streek de aanvaller zo’n 17 miljoen euro binnen. De loonverwerking van de Argentijn Sergio Aguero loopt ook op rolletjes met een jaarlijks inkomen van bijna 23 miljoen euro, hiermee bezet hij de negende plek. De Colombiaan Rodríguez maakte na een sterk WK de overstap naar Real Madrid en hij is hier financieel erg op vooruit gegaan. Naast het voetbal heeft hij ook nog een succesvolle onderbroekenlijn waardoor de middenvelder een riant inkomen verdient en zo op plaats acht staat.

Wayne Rooney hoeft ook geen externe partij zoals bijvoorbeeld CBBS in te schakelen om zijn salaris te incasseren. De aanvaller van de Engelse club Manchester United verlengde onlangs zijn contract bij deze club en dit in combinatie met zijn sponsorcontracten zorgen ervoor dat hij de zevende plaats inneemt. Zijn ploeggenoot Radamel Falcao moet hij wel voor zich dulden want de Colombiaan strijkt jaarlijks maar liefst 26 miljoen euro op en dat is goed voor een zesde plaats in deze lijst.

Op plek vier en vijf vinden we de aanvallers Neymar van Barcelona en Bale van Real Madrid terug. Beiden spelers hebben een inkomen van rond de 30 miljoen euro. Op plek drie vinden we de excentrieke Zweedse aanvaller Zlatan terug van de Franse club Paris SG. Hij weet jaarlijks bijna 40 miljoen euro binnen te halen. Op plek twee staat Messi die net de Portugese ster Christiano Ronaldo voor zich moet dulden. Beiden verdienen zo rond de 70 miljoen euro op jaarbasis.

 

http://www.cbbs.nl/