Holland winkelt
Image default
Financieel

Moet je een lening afsluiten om naar Disney World te gaan?

Ik nam mijn kinderen pas mee naar Disney World toen mijn oudste 7 was, ondanks het feit dat ik veel mensen ken die hier jaarlijks komen sinds hun kinderen luiers droegen. Om eerlijk te zijn, Disney stond gewoon niet erg hoog op mijn lijst met plaatsen om naartoe te gaan, dus in plaats van daarheen te gaan, kozen we ervoor om onze kinderen mee te nemen naar nationale parken en andere delen van het land. Maar uiteindelijk gaf ik toe en zei dat we een keer zouden gaan om onze kinderen de ervaring te geven.

Nou, het blijkt dat er een reden is waarom zoveel mensen de Disney-magie uitpraten — mijn kinderen hadden zo’n geweldige keer daar dat ik ze voor het tweede jaar op rij terugnam. Toen ik zag hoeveel vreugde een Disney-reis mijn kinderen gaf, was ik blij dat we twee keer mochten gaan. Maar het was niet gemakkelijk om die reizen te maken. Om ze te zwaaien, moesten we ons vastklampen en sparen — veel — want het laatste wat we wilden was schulden aangaan tijdens een vakantie.

Toch doen veel mensen dat wel maak schulden om Disney te bezoeken, en dat is niet verwonderlijk, met een typische reis die € 6.033 kost, volgens Insider. Als je naar Disney wilt, maar de kosten niet helemaal kunt betalen, denk je er misschien aan om een vakantielening af te sluiten. Maar dit is waarom je het niet zou moeten doen — en hoe je er een kunt vermijden.

De stress van schulden is het niet waard

Ik ken veel mensen die erover praten de prachtige herinneringen die ze bij Disney hebben gemaakt. Tegelijkertijd bleven sommige van die mensen ook achter met de herinnering aan zeurende schulden na hun reizen.

Het dragen van schulden kan erg stressvol zijn, dus als algemene regel geldt dat als je een niet-essentiële uitgave hebt, je dat kunt doen. u zich niet kunt veroorloven, dan moet u geen schulden opbouwen om ervoor te betalen. En dat geldt ook voor een vakantie. 

Hoewel Disney World misschien een geweldige plek is om te bezoeken, als u een persoonlijke lening afsluit om daar een reis te maken, zal die vakantie u uiteindelijk meer kosten in de vorm van interesse. En het kan ook zijn dat u jarenlang schuldbetalingen boven uw hoofd heeft hangen, een deel van uw inkomen opslokt en u ervan weerhoudt andere financiële doelen te bereiken. Een betere optie is is misschien om een andere bestemming te vinden waar je gezin van zal genieten en die lang niet zo duur is. Eigenlijk doet u iets op afbetaling, klik hier om er meer over te lezen.

Hoe je voor minder naar Disney kunt gaan

Dat gezegd hebbende, je gezin heeft misschien echt zijn hart lag op een Disney-reis, en dat is begrijpelijk. Maar het goede nieuws is dat er stappen zijn die je kunt nemen om je reis betaalbaarder te maken.

De twee keer dat ik mijn kinderen naar Disney bracht, reden we 16 uur enkele reis vanwege de kosten van brandstof en een hotel langs de weg blijven was veel goedkoper dan vliegen. Niet iedereen heeft het geduld (of de vrije tijd) om zoveel uren op de weg door te brengen, maar als u daartoe bereid bent, kan dit de kosten van uw reis aanzienlijk verlagen. Mijn familie heeft bijvoorbeeld meer dan € 1.000 bespaard door te rijden in plaats van te vliegen.

Een ander ding dat het ons mogelijk maakte om twee jaar op rij naar Disney te gaan, was het hebben van een vriend die onroerend goed in de buurt had dat hij bezat. laten we gratis gebruiken. De meeste mensen hebben niet alleen toegang tot een aangrenzend Disney-huis, maar als je buiten het resort blijft en buiten de parken eet, kun je veel geld besparen. Aan onze kant aten we altijd ontbijt in het huis waar we logeerden, pakten we onze lunches in en aten we meestal in een lokaal restaurant in plaats van in het park zelf.

Eindelijk, ons eerste jaar bij Disney, we waren behoorlijk gul met souvenirs, maar ons tweede jaar terug werden we gieriger. Disney heeft overal winkels en souvenirkiosken, maar als u uw kinderen vanaf het begin beperkt, kunt u uw kosten laag houden. Als u meer informatie wilt lezen over geld besparingen druk dan eens op de link.

Disney World kan een geweldige ervaring zijn, vooral voor kinderen. En na het jaar dat we allemaal hebben gehad, wil je misschien graag je familie op een bezoek trakteren. Maar voordat u schulden aangaat om die reis mogelijk te maken, overweeg dan andere opties, zoals dit jaar een rustige vakantie nemen en volgend jaar sparen voor een Disney-reis. Op die manier kun je genieten van je tijd bij Disney zonder achteraf een stapel schulden — en stress — te krijgen.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen/