Holland winkelt
Image default
Huishoudelijk

Welke koffieautomaat moet ik kopen?

Al eens in de webshop van Coolblue of Bol gekeken? Dan zie je eindeloos veel koffiezetapparaten, zonder dat je eigenlijk een idee hebt welke nou bij jouw zal passen. De verschillende koffiemachines verschillen van een paar tientjes tot duizenden euro’s, dus we hebben het hier duidelijk over een zeer breed aanbod. Een koffiezetapparaat kopen kan toch nooit heel moeilijk zijn? Echter slagen de verschillende webshops er niet in om ons goed te helpen bij het maken van een keuze. We moeten straks dagelijks van dat koffiezetapparaat gebruik maken, dus een beetje in de juiste richting gestuurd worden kan een kwaad. Maar waar moet je dan precies op letten bij het kopen van een goede koffiemachine. Er zijn zoveel verschillende soorten te vinden en met welk koffiezetapparaat met ik mogelijk het goedkoopst uit?

Een koffiezetapparaat met een strak design

Voor sommige koffie drinkers is het design vaak nog een groter punt dan de koffie die daadwerkelijk wordt gedronken. Vooral de espressomachines moeten er zo strak mogelijk uitzien, want volgens deze doelgroep hoort dat wel bij een espresso Met deze gedachte is helemaal niets mis, want een koffiezetapparaat moet qua design wel meegaan met de rest van de rumte. Is het niet dat je al snel flink je portomonee moet opentrekken bij de aanschaf van een design koffiezetapparaat.

Neem bijvoorbeeld de Bugatti Diva, een prachtige design espressomaker met een riyante prijskaartje van boven de 600 euro. De espresso die de Bugatti Diva maat is uitstekend en ook geheel naar eigen wens te maken. Wil je een wat sterkere espresso, dan kan je dat eenvoudig regelen. Maar een koffiezetapparaat apparaat kopen voor 600 euro, zodat je wat meer keuze hebt is het niet voor iedereen waard.

Voordat je besluit om voor een design koffiezetapparaat te kiezen en deze te kopen, raad ik je wel aan goed na te gaan of de desbetreffende machine ook lekkere koffie maakt. Het blijven bovendien functionele producgen en geen status producten

Een goedkope koffiezetapparaat

Wil je toch liever degenlijkheid tegen een goede prijs? Dan kan je een goedkopekoffiezetapparaat kopen waar toch meer dan prima koffie uitkomt. Het zullen niet de meest bijzondere designs zijn en je zal zeker niet de enige zijn die dit koffiezetapparaat heeft, maar je koffie zal lekker zijn en je boekhouder tevreden. We kennen de meest gangbare koffiezetapparaten van Philips waar we voornamelijk gebruik moeten maken van koffiepads. Het drinken van een overheerlijk bakje koffie is met een Senseo apparaat een stuk goedkoper en simpeler dan met een design espressomachine.

Geef je de voorkeur aan normale maar toch lekkere koffie, dan is een voor een schappelijke prijs een koffiezetautomaat, zoals de Senseo serie van Philips , kopen. Je kunt vooraf kiezen uit verschillende modellen, waaronder varianten waarbij je meerdere kopjes koffie tegelijkertijd kunt zetten. Je bent trouwens niet gebonden om alleen de pads van Philips in de automaat te doen, waardoor je dus nog meer kunt besparen door koffie van goedkopere merken aan te schaffen. Ook is de levnsduur van deze apparaten best lang, als er een nderdeel kapotis kan je heel simpel senseo onderdelen bestellen

Bonenkoffie maken

De lekkerste koffie lijkt toch vaak een automaat te zijn die een lekkere, goede bonenkoffie maakt. Deze apparaten zijn echter wel wat prijziger, maar kunnen voor zeer degelijke kopjes koffie zorgen. Een koffiezetapparaat met bonen lijkt voor veel Nederlanders toch wel een voorkeur te zijn. Daardoor is er ook aardig wat keuze tussen de verschillende apparaten. Zo heeft Siemens diverse bonenkoffiemachines op de markt die  het proberen waard zijn.

De knoop doorhakken

Het is flink stukje aan tekst, maar ik hoop dat ik je toch de goede kant op heb kunnen sturen met het kiezen vn een niuwe koffiezetapparaat. In een notendop: Je moet letten op de volgende zaken;

  • Hoeveel koffie wil je per keer zetten?
  • Staat design hoog in het vaandel?
  • Wat is je budget?
  • Liever koffie op bonen of pads?

Op basis van de bovenstaande punten kan je toch al redelijk wat koffieautomaten afschrijven. Veel succes en geniet van je koffie!