Holland winkelt
Image default
Huishoudelijk

Programmeer je elektrische boiler voor een flinke energiebesparing

Programmeer je elektrische boiler om op de voordeligste tijden te verwarmen.

Elektrische boilers zijn er in vele soorten en maten. Maar wat is voor u de meest geschikte? Op de website van elektrischeboiler.eu vind je een boilercalculator en dat is wel zo handig om daarmee te beginnen. Dan weet je in elk geval hoeveel liter je nodig hebt. 

Om zeker te zijn dat je voldoende warm water hebt kan je het beste kiezen voor een hoog volume. Houdt er alleen wel rekening mee dat een grotere boiler ook meer plaats zal innemen. Check dus even of de boiler past in de beschikbare ruimte.

Zodra je dat allemaal weet, kan je gaan kijken wat er nog meer belangrijk is en of je misschien moet kiezen voor een eco boiler, die je kunt instellen om op bepaalde tijden het water te verwarmen. Dat draagt bij aan de energiezuinigheid. 

Bij Lemet is er zo een model, de Lemet ECOWAY. Super scherp geprijsd en voorzien van een energielabel B.  

De elektrische boiler heeft een digitale display waar men dus dagdelen in kan programmeren waarin de boiler al dan niet moet verwarmen. Hier is nauwkeurig de temperatuur te regelen en regelt de interne controller de temperatuur van uw bad / douche of keuken water. De Ecoway is een van de meest energiezuinige boilers op dit moment leverbaar.

De Lemet ECOWAY heeft een dikke isolatiewand die ervoor zorgt dat het water lang warm blijft. De Lemet ECOWAY is tevens voorzien van een anti-legionella functie!

De anti-legionella functie zorgt ervoor dat het waterreservoir zichzelf automatisch reinigt en desinfecteert door het water voor een beperkte tijd op een hoge temperatuur te verwarmen. Daarna zakt de temperatuur weer naar een efficiënter niveau.

Om het helemaal goed te doen, zou het slim zijn om ook meteen een ECO douchekop aan te schaffen. 

Hiermee kan je tot wel 30% besparen. Het idee is vrij eenvoudig. In het handvat van de douchekop zit een heel klein gaatje. Vanuit dit gaatje wordt er lucht meegezogen in het water, er ontstaat een turbulentie die weer een versnelling veroorzaakt van de doorstroom van het water. Op deze wijze kan er tot wel 30% minder water verbruikt worden zonder het verschil te merken met een traditionele douchekop.

Voor meer informatie over deze en andere elektrische boilers, cv ketels en ook de ECO douchekoppen kunt u even een kijkje nemen op de website van elektrischeboiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/lemet-elektrische-boiler