Holland winkelt
Image default
Huishoudelijk

Landelijke salontafels

Je interieur is toe aan een opfrisbeurt alleen je hebt nog geen flauw idee wat je wil aanschaffen. Het enige wat je weet is dat je op zoek bent naar landelijke meubels. Deze romantische stijl komt oorspronkelijk van de boerderij vandaan. De stijl staat bekend om z’n warme sfeer en feeling. De landelijke meubels stralen ook rust uit. Meestal wordt er gebruik gemaakt van ruwe materialen met een elegante vormgeving. Door ruwe materialen te gebruiken krijgen de meubels een elegante uitstraling, maar komt het hout wel echt tot leven. Vaak worden de warme kleuren van het hout gecombineerd met witte verf. Delen van het hout blijven in oorspronkelijke staat terwijl een ander deel in de whitewash of witte verf gezet wordt. De sfeer is direct gezet als je deze nieuwe meubels in huis plaatst.

Landelijke salontafels gemaakt van hout en ruwe materialen

Ben je op zoek naar een eye-catcher in je woonkamer? Met landelijke salontafels kan je een eye-catcher in huis halen die matcht bij je bankstel. In combinatie met de luxe stoffen van je bankstel vormt het allemaal een compleet geheel. De landelijke salontafels zijn eventueel aan te kleden met leuke accessoires. Je brengt zo extra gezelligheid naar je zithoek. Vaak stralen de accessoires rust en eenvoud uit. Vooral omdat de salontafel zelf de echte eye-catcher moet gaan worden in je interieur. Eventueel is het ook leuk om de muren af te stemmen op je nieuwe woonstijl. Kalkverf op de muur past perfect bij de sfeer die neergezet is. De muren mogen gerust een tint donkerder dan de meubels in huis. Dit geeft een mooi contrast met lichte meubels. Vergeet ook absoluut niet om er een mooie fauteuil bij te plaatsen met bijpassende kussentjes. Je zorgt zo meteen voor een mooi geheel. Vergeet ook niet om het meubel van de televisie mee te nemen als je de landelijke salontafels gaat vervangen.

Oud eiken tafels voor een doorleefde uitstraling

Oud eiken tafels hebben vaak een hele geschiedenis achter de rug. De meubels hebben een doorleefde uitstraling en zijn bovenal uniek in hun soort. Sommige tafels zijn soms uit hout gemaakt dat al meer dan 100 jaar oud is. Het hout wordt bijvoorbeeld gerecycled out oude monumentale panden of boerderijen. Doordat het hout echt geleefd heeft krijgen de meubels een karakteristieke uitstraling. Oud eiken tafels zorgen niet alleen voor sfeer, maar zorgen er ook voor dat je echt landelijk kan wonen. De gezelligheid van een oude tafel in huis zorgt direct voor een eyecatcher. De meubels zijn puur natuur en dit geeft direct z’n eigen sfeer mee. Het hout wordt vaak onbehandeld zodat de sfeer en uitstraling intact blijft. Het eigen karakter blijft zo behouden. Ontdek het zelf en plaats oud eiken tafels in je eigen interieur.