Holland winkelt
Image default
Mode en Kleding

De perfecte winterjas voor jou

Dat is natuurlijk iets waar we allemaal naar opzoek zijn! Speciaal om die reden heb ik besloten een artikel te schrijven over welke winterjas op dit moment het meest populair is en ook over de reden waarom.

De soort jassen waarover ik het wil gaan hebben worden parka jassen genoemd. Wil je over dit model meer weten lees dan verder!

Wat is een parka jas?

Om te begrijpen waarom de parka jassen zo populair zijn is het handig om eerst te weten wat een parka jas precies is. Er zijn namelijk een aantal regels/ voorwaarden waar een jas aan moet voldoen voordat het een Parka genoemd mag worden.

Dit is waar dit model over moet beschikken:

  1. Allereerst is het belangrijk dat de jas tot over de heupen komt. Elke parka jas heeft een lengte die tot over de heupen komt anders mag het de naam niet dragen.
  2. Daarnaast is het ook belangrijk dat, wanneer die aanwezig is, de capuchon is gevoerd. Ook dit is één van de Eisen.
  3. Wat ook aanwezig moet zijn bij de mouwen is een elastiek. Dit hoort ook bij een parka en zorgt ervoor dat er geen koude wind langs de mouwen je lichaam kan bereiken.
  4. Wat ook erg belangrijk is zijn de knopen. Deze moeten op de jas zitten! Het is wel mogelijk dat er achter de knopen nog een rits zit om de jas nog beter dicht te maken zolang er maar knopen boven zitten!

Leuk weetje

Wat ook leuk is om te weten is dat de Parka een lange tijd geleden is bedacht door een lokale bevolking in het koude Noorden.

Sinds de uitvinden van deze jassen is het model eigenlijk niet veel verandert. Wat je wel ziet is dat hij door de fabrikanten wat moderner is gemaakt.

Dit is vooral terug te zien aan de stof waarmee deze jassen gemaakt worden.

Oorspronkelijk werd er enkel dierenhuid gebruikt en werd de jas met (vis) olie waterdicht gemaakt wanneer er werd gejaagd op het water. Dit gebeurde vaak in kajakken.

Wat is de reden waarom deze jassen zo populair zijn?

Eigenlijk is dat heel simpel.

Deze jassen zijn zo populair omdat ze er niet alleen leuk uitzien maar ook nog eens hun functie perfect vervullen. Of het nu gaat om een dames Parka of een heren parka, het pricipe blijft hetzelfde.

De jas Moet over de bovenstaande eigenschappen beschikken. Dit zorgt ervoor dat, wanneer je voor dit model kiest, je eigenlijk overal de zelfde eigenschappen in de jassen vind.

Wanneer je daarnaast ook nog een let op de kwaliteit van de jas dan weet je zeker dat je het niet meer koud hoeft te hebben in de winter.

Hiermee bedoel ik voornamelijk het gebruik van materialen en of de jas wel goed tegen regen en wind kan. Want zeg nou eerlijk, in ons land valt de regen het grootste deel van het jaar met bakken uit de hemel!

Goodluck!