Holland winkelt
Image default
Vakantie

Wat valt er te doen in Brazilië op je volgende vakantie met een huurauto?

Als je een reis naar Brazilië plant, moet je die goed voorbereiden om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk activiteiten kunt ondernemen in een van de grootste landen ter wereld. Van het bewonderen van de watervallen tot het uitproberen van vers fruit of deelnemen aan het carnaval van Rio, er zijn zoveel mogelijkheden in Brazilië dat je zeker je eigen vervoer nodig hebt om er rond te reizen.

De beste manier om rond te reizen en zoveel mogelijk dingen te doen in Brazilië is met je eigen huurauto. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Brazilië die een grote verscheidenheid aan huurauto’s aanbieden. Het is zelfs zo dat je verwend wordt met opties wanneer je een vergelijking maakt tussen autoverhuurdiensten in Brazilië. Er is een huurauto die past bij ieders budget. Dus of je nu een goedkope huurauto wilt of liever wat meer luxe, het enige wat je moet doen is een vergelijking maken tussen de verschillende autoverhuurdiensten en de huurauto van je keuze selecteren. In Brazilië vind je vele autoverhuurbedrijven zoals National, Gramado Locadora, Europcar, Maggi Rentacar, Inova, Porto Seguro, Sigma Locadora, Topo, Avis, Sucesso Locadora, Foco Rent a Car, Express, IguFoz, Movida, Budget, RHP Rent a Car, Lokamig, Hertz, Locarx, Serve Sul, Localiza, YES Aluguel de Carros, Thrifty, Alamo, BM Autolocadora, Mister Car, Unidas, Sixt, Alugue Brasil, Enterprise en Dollar.

Hieronder vind je enkele van de beste dingen die je in Brazilië kunt doen als je eenmaal je huurauto hebt uitgekozen voor de reis.

1. Het carnaval van Rio bijwonen

Brazilië is beroemd om het carnaval van Rio de Janeiro. Hier gaan de beste sambascholen van Brazilië de weg op om elk jaar tijdens het carnaval hun kunsten te vertonen. Er wordt gezongen, gedanst, muziek gemaakt, er zijn praalwagens, optredens en alles wat je je maar kunt voorstellen. Dit is ’s werelds grootste carnaval en Brazilië bezoeken tijdens deze periode zal een magische ervaring zijn die je nooit meer zult vergeten. Laat je huurauto aan het hotel achter en maak een wandeling om de carnavalswagens te bekijken.

2. Geniet van de steden, stranden en prachtige uitzichten in en rond Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een absolute wereldstad. Met eindeloze gouden zandstranden van Copacabana en Ipanema, is het bruisende stadsleven hier een must om te ervaren. Geniet van het prachtige uitzicht op de Corcovado waarop het prachtige standbeeld van Christus de Verlosser staat of bewonder het uitzicht vanop de Pao de Acucar of de Suikerbroodberg.

Bezoek in Rio ook de Escadaria Selaron, een reeks trappen ontworpen door de Chileense kunstenaar Jorge Selaron, het Tijuca Woud, een regenwoud in het hart van de stad en als je de kans krijgt, ga dan naar een voetbalwedstrijd in het Maracana Stadion.

3. Bezoek Buzios, het vissersdorpje

Het mooie vissersdorpje Buzios ligt op slechts drie uur rijden van Rio. Je kunt er een wandeling maken langs het glinsterende blauwe water en de levensstijl van de plaatselijke bevolking van dichtbij meemaken. Maak ’s avonds een wandeling door de geplaveide straat Rua das Pedras om het gevoel te krijgen dat je terug in de tijd bent gegaan.

En als de tijd het toelaat, bezoek dan de stad Manaus, die de toegangspoort vormt tot het beroemde Amazone regenwoud. Een reis naar Brazilië is immers niet compleet zonder een ontspannende cruise op de Amazonerivier te maken en de fascinerende flora en fauna te aanschouwen.

https://www.autoprio.nl