Holland winkelt
Image default
Mode en Kleding

verschillende moodboard ideeën voor je ontwerp

Wil je graag wat in je woning veranderen? Weet je alleen nog niet zo goed hoe je dit wilt doen en welke kleuren je hiervoor wilt gaan gebruiken? Dan kun je gebruik maken van een moodboard. Een moodboard is letterlijk een bord met een bepaalde stijl en kleuren die jij mooi vind. Er zijn veel verschillende moodboard ideeën. Je kan bijvoorbeeld een paar plaatjes van een stijl op een A4tje plakken met daarbij de kleuren die je mooi vind. Een moodboard zorgt ervoor dat je een beeld krijgt van de gedachtes die je hebt en deze zo op een rijtje kan zetten. Een moodboard wordt heel vaak gebruikt door interieurstylisten en kledingontwerpers. 

Zo maak je een moodboard

Een moodboard kan je op verschillende manieren maken. Sommige mensen vinden het leuk om er een knutselwerkje van te maken en sommige mensen gebruiken liever het internet. Kies je ervoor om het allemaal op een groot vel te plakken of wil je alles gewoon naast elkaar leggen, dan kun je het beste op zoek gaan naar spulletjes zoals teksten uit magazines, staaltjes van bouwmarkten en bijvoorbeeld een blaadje van een plant die je heel mooi vind. Je kan ook altijd bepaalde stoffen toevoegen om een beeld te krijgen van de stof die je aanspreekt. 

Je kan een moodboard bijvoorbeeld ook op Word of op Powerpoint maken, dat scheelt een hoop geknutsel en je kan alle plaatjes of voorbeeld van internet halen. Gebruik bijvoorbeeld Google voor het vinden van verschillende plaatjes en stijlen. Teksten kun je er zelf in opmaken en bijvoorbeeld stickers. 

Pinterest is een van de meest bekendste apps of websites waarbij je online moodboards kan maken. Je kan alle plaatjes vinden op Pinterest zelf en je kan een collage samenstellen of een moodboard maken van de plaatjes die je vind. Ook kan je de kleuren samen stellen.