Holland winkelt
Image default
Vakantie

Reis door India

 

India is een land waar het ongekend druk is, overal mensen zijn en de geur niet altijd even lekker is. Dat is ook weer wat India juist anders maakt dan al die andere landen die je kunt bezoeken. Het is echt het bezoeken waard, we zullen je daarom wat tips geven om je reis zo goed mogelijk te laten verlopen.

Regel je visum van tevoren

Je hebt voor India een visum nodig. Het e-visum volstaat voor India, deze kun je tot 72 uur van tevoren regelen. De aanvraag is gewoon in het Nederlands en de kosten zullen € 84,95 zijn. Via de ambassade is het iets goedkoper om je visum te regelen, echter moet je dan wel zelf goed opletten dat je alles goed regelt.

Wordt vooral niet gek

Het is in India echt overal druk, zeker in New Delhi waar je waarschijnlijk zult aankomen. In india is de bevolkingsdichtheid heel erg hoog en de inwoners willen ook vaak wat van jou als toerist. Probeer dit ook vooral te negeren. Je kunt in New Delhi bij een van de plaatselijke reisbureautjes tours boeken, neem vooral de tijd en zorg dat je geen overhaaste beslissingen neemt onder druk.

De Taj Mahal

Dit is natuurlijk het iconische gebouw van India en kun je ook absoluut niet overslaan tijdens je reis. Het mausoleum bestaat uit een tuinencomplex en een aantal moskeeën. We raden je aan om heel vroeg in de ochtend te gaan om de warmte en drukte te vermijden, kies er daarom voor om rond een uurtje of vijf in de ochtend te gaan. Het wordt er al vanaf zeven uur erg druk.

Een nacht in de woestijn

Om even aan de drukte te ontkomen, is het aan te raden eens een trip te maken naar de woestijn vanaf het plaatsje Jasalmer. Het is vanaf New Delhi wel een paar dagen rijden, maar uiteindelijk zeker de moeite waard. Vanuit Jasalmer ga je met een kleine groep de woestijn in op kamelen. Je wordt uiteindelijk achtergelaten met een matras en beddengoed waarna je heerlijk onder de sterrenhemel kunt slapen. Een hele bijzondere ervaring.

Weet wat je eet

In India krijgen mensen vaak te maken met darmproblemen. Dit is natuurlijk niet iets waar je echt op zit te wachten op reis. We raden in ieder geval aan om niet te eten uit vitrines of in de trein. Kijk ook goed hoe je eten bereid wordt en wees hier vooral kritisch op. Ook raden we aan geen kraanwater te drinken, vermijd daarom ijsblokjes in je drinken. Drink alleen uit gesloten flesjes of blikjes.

Bij NRV reizen heb je geweldige reizen naar India. Lees eens de NRV reizen ervaringen om erachter te komen hoe anderen de reis hebben ervaren.

 

https://www.dalreizen.nl/