Holland winkelt
Image default
Winkelen

Bedrijven in Menen

Menen is een West-Vlaamse gemeente gelegen in de streek Heuvelland. De stad is het economisch en administratief centrum van de gemeente en haar inwoners genieten er van alle voorzieningen die een aangename leefomgeving met zich meebrengen. Van boeiende cultuur tot eenvoudige dagelijkse activiteiten, de stad Menen heeft het allemaal. Maar wat voor bedrijven heeft Menen precies?

Productiebedrijven

De stad Menen heeft tal van productiebedrijven waarvan vele is uitgegroeid tot internationale players. Zo zijn er bijvoorbeeld Amer Sports en Unibra, wereldwijd actieve sportartikelenproducenten die oorspronkelijk uit Menen komen. Ook het familiebedrijf De Witte, producent en distributeur van onder meer vloer- en wandtegels, is gevestigd in de stad. Daarnaast heeft Menen een sterke band met het bedrijf Nauta, producent van levensmiddelen waaronder anderjarige en jaarlijkse groenten, fruit, diepvriesproducten en eierspecialiteiten.

Dienstensector

Verder is Menen dé plek voor handelsbedrijven en dienstverleners. Zo kun je er de wereldberoemde Antwerpse diamantair ‘C. Vanhout & Zoon’ vinden, maar ook werken er tal van lokale accountants, advocaten, taxateurs, notarissen en intermediairs. Ook zijn er verschillende KMO’s actief in de dienstensector die een variëteit aan diensten aanbieden, zoals public relations, informatica, marketing, technische dienst en administratie. In Menen vind je ook tal van kapsalons, schoonheidssalons, cafeetjes en restaurants.

Retailsector

Ten slotte is er ook een grote retailsector in Menen waar de lokale inwoners terecht kunnen voor hun dagelijkse boodschappen. Je hebt er diverse supermarkten, fashion winkels, slagerszaken, bloemenwinkels, bakkers en wijnboeren. Daarnaast is er altijd wel een kleine winkel te vinden voor die bijzonder specifieke boodschappen. Met zo’n brede selectie kun je je als inwoner van Menen altijd wel uitgeven.

Conclusie

Menen is een stad met een rijke bedrijfstraditie en het heeft tal van bedrijven van hoog aanzien in tal van sectoren, waaronder productie, dienstverlening en retail. Als je meer informatie wil over de bedrijven in Menen, kan je terecht op onze bedrijvengids via bedrijven in Menen.

.