Holland winkelt
Image default
Dieren

Steppen met je hond? Dit zijn de perfecte steps!

Steppen met je hond is een nieuwe manier van je hond uitlaten. Het is ook een actieve en stoere manier om samen met je viervoeter op stap te gaan. Saaie blokjes door de buurt zijn verleden tijd. Met een hondenstep spring je vol plezier van de bank om het noodzakelijke blokje om te maken. Het gaat niet alleen om het baasje, ook de hond heeft er plezier in. Een hond moet soms even heerlijk kunnen rennen, zich helemaal moe maken. Dan pas raakt hij helemaal zijn energie kwijt en wordt zijn speelse karakter geprikkeld. Veel honden willen hun baasje helpen en tot dienst zijn. De hondensteps verlenen zich hier prima voor. Hondensteps zijn een heerlijk gezicht: hond en baas hebben zichtbaar plezier. 

Goed voor de conditie 

De hond uitlaten was nog nooit zo leuk. Onze trouwe viervoeter is ons alles waard, maar soms zie je op tegen het verplichte blokje om met de hond. Een hondenstep kan daar verandering in brengen, omdat hondensteps veel dynamischer zijn. Het is daarnaast ook goed voor de conditie van jezelf én je hond. Niet alleen mensen maar ook steeds meer huisdieren krijgen last van klachten die veroorzaakt worden door overgewicht en weinig beweging. Dit zijn bijvoorbeeld klachten als kortademigheid en zwakke gewrichten. Een hond in een huishouden zonder tuin, moet minimaal een aantal keren per dag voldoende beweging krijgen. Een half uurtje wandelen is dan niet genoeg. 

Voor een hond is een half uurtje rustig wandelen vaak niet genoeg. Om hun energie echt kwijt te raken, hebben ze een intensief bewegingsrondje nodig. Met een hondenstep lukt dat. Een half uurtje intensief steppen staat gelijk aan een work-out in de sportschool. 

Veiligheid is belangrijk 

Steppen met je hond is veel veiliger dan fietsen. Als stepper ben je wendbaarder en je hebt sneller contact met de grond. De kans dat je valt of dat je hond wegrent, is veel kleiner. De snelheid ligt tussen wandelen en fietsen in. Bovendien zijn de hondensteps in de webwinkel allemaal uitgebreid getest en veilig bevonden. 

Diverse uitvoeringen

Hondensteps zijn verkrijgbaar in een aantal uitvoeringen. Er zijn steps voor grote en snelle honden en er zijn steps voor kleinere hondjes die minder lange afstanden afleggen. De schofthoogte is bepalend 

Evenaar je liever de snelheid en dynamiek van een hondenslee? Dagen met sneeuw zijn helaas zeldzaam in Nederland. Kies dan voor een cross country exemplaar van de collectie Kickbike of Crussis Cross. Deze types zijn geschikt voor het bos, duinen en ruiger gebied. De Kickbikes, zoals de Kickbike City G4, is al jarenlang de nummer 1 in hondensteps. Dat is niet voor niks, want het sportieve uiterlijk, het gebruik van hoogwaardige aluminium materialen en het verstelbaar frame, spreken veel mensen aan. 

Voor lange mensen heeft de Mibo geschikte uitvoeringen. De Mibo is verkrijgbaar in vrolijke kleuren en valt op door zijn design. 

De hondensteps van Yedoo zijn betaalbaar en no-nonsense. Dat betekent een eenvoudig design, maar met wel alles erop en eraan. De steps van Yedoo zijn daarnaast licht en makkelijk verstelbaar. Het is een ideale step voor het gehele gezin. 

Een écht outdoor model is de Crussis Cross. Het model staat bekend om zijn sportieve cross country uiterlijk, hydrologische schijfremmen en fantastische schokdemping. Dit exemplaar vangt alle schokken op en is niet bang om vies te worden. De Crussis Crossis is geschikt voor intensieve crosstrainingen op zanderig en ruig terrein en kan gebruikt worden met kleine, middelgrote en grote honden. Dit is een hele sportieve hondenstep om de natuur mee in te gaan. 

Voor in de stad zijn er de zogenaamde sidewalkers. Dit systeem lijkt op een zijspan en heeft weinig oefening nodig. Het zijn beugels die bevestigd worden aan de hondenstep. De hond zit in een flexibel harnas. Door middel van de sidewalker blijft de hond netjes naast de step lopen. Dit is veel veiliger in een drukke stad met veel verkeer. Het systeem is snel en makkelijk te bevestigen op de hondenstep. Houd wel rekening met je afzetbeen! Op deze manier kun je de hondenstep zowel in de natuur als in de stad gebruiken. 

Weet je niet welke step geschikt is voor je hond en jou? Neem dan contact met ons op! In onze webwinkel zijn ook losse onderdelen verkrijgbaar, zoals spatborden, treklijnen en adapters. 

Twijfel je nog? 

Ben je nog niet helemaal zeker of een hondenstep iets voor jou is? Huur er dan eerst eentje om het uit te proberen. Je zult merken hoe snel je vertrouwt raakt met een hondenstep. Begin daarom rustig met een draafrondje. Zowel jij als je hond moeten eerst wennen aan een ideale snelheid. Zit je op een veilige snelheid, dan kun je altijd sneller gaan. Ons advies is om rustig te starten. 

Andere terreinen 

Met een hondenstep ga je meer naar buiten en geniet je meer van de Nederlandse natuur. Hondensteps zijn een leuke, creatieve manier van sport en bewegen. Gelukkig hebben we in Nederland verschillende terreinen om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de bossen en heide, zandverstuivingen, het strand, de duinen of de vele fietspaden in de polder. Trek naar buiten met een hondenstep en geniet samen met je hond van de wind langs je kop!

https://hondensteps.nl/