Holland winkelt
Image default
Industrie

Het hoogbouwtruck certificaat in 1 uurtje behalen

In magazijnen wordt er vaak gewerkt met allerlei machines. Deze machines vragen dan ook allemaal weer om een bepaalde besturing. Om dit op een juiste manier te kunnen besturen, dien je de regels te kennen en hier een cursus voor te hebben gevolgd, wat leidt tot het behalen van een verplicht hoogbouwtruck certificaat. Omdat je dit als werkgever verplicht bent, maar ook als werknemer wanneer je met dergelijke apparaten aan de slag gaat is het slim om een cursus te volgen, waarbij al het personeel in een keer wordt voorzien van een duidelijke uitleg en daarmee iedereen een hoogbouwtruck certificaat toegereikt krijgt. Je voldoet nu als werkgever aan de eisen die er worden gesteld door de ARBO, maar ook als werknemer is het natuurlijk fijn als je weet hoe je een machine of apparaat moet besturen, waarmee je een ander en jezelf in veiligheid kunt brengen.

Op locatie is kostenbesparend

Omdat er op de locatie van het bedrijf vaak wordt gewerkt met de apparatuur, wordt de cursus meestal ook op die plek gegeven. Je hebt dan ook geen kosten van het gebruiken van een externe locatie, het kost je geen reistijd en reiskosten en daarnaast kan er ook  gebruik worden gemaakt van de eigen machines. Het personeel leert direct hoe het is om op eigen werkvloer te werken, zodat dit direct in de praktijk kan worden gebracht.

Weinig tijd, een hoge veiligheid en een veilige werkomgeving

Het hoogbouwtruck certificaat wordt al na een uur van de cursus behaald. Je bent dus ook nog eens heel weinig tijd kwijt en voldoet met het hoogbouwtruck certificaat aan de veiligheidseisen en waarborgt dan ook de veiligheid van het personeel op de werkvloer. Als werkgever is het natuurlijk ook belangrijk dat je een veilige werkomgeving creëert. Door middel van deze cursus maak je dat mogelijk.