Holland winkelt
Image default
Horeca

Waarom mannen altijd rond de BBQ hangen

Hoewel vrouwen nog altijd de absolute prinsessen van de keuken zijn, is het de man die zich over het eten (lees: vlees) ontfermt zodra de BBQ wordt aangestoken. Vaak is één man bewapend met de BBQ-tang, terwijl de rest als een roedel hongerige wolven toekijkt hoe de lappen vlees dicht schroeien. Wil je dat ook? Dan kan je ook een BBQ huren in Twente.

Sociaal doen

Waarom draaien de rollen ineens faliekant om zodra de BBQ  of als er een BBQ huren Twente aangaat? De sociale factor speelt een belangrijke rol. Van oudsher brengen mannen veel tijd met elkaar door, al jagend en later ook in de kroeg. Vandaag de dag zijn de gewoonten van veel mannen veranderd. Meer dan ooit is de man verbonden aan z’n vrouw of vriendin, waardoor ook sociale activiteiten samen worden uitgevoerd. Zodra we de kans krijgen, zonderen we ons even af van onze schattebouten om even ouderwets onder elkaar te zijn. De BBQ huren Twente leent zich hier bij uitstek voor.

Gevaar

De tweede verklaring is eigenlijk heel logisch: vrouwen houden niet van gevaar (lees: warmte, kolen en scherp gereedschap). Mannen wel. Daarbij voelen wij ons bijzonder comfortabel als er een ‘onderwerp’ tussen de gesprekken staat. Beetje porren en staren naar het vlees en ondertussen ouwehoeren over de dingen des levens.  En daarnaast natuurlijk het eten bij een BBQ huren Twente. Mannen verslinden vlees als hongerige leeuwen. Daar zijn volgens de wetenschap meerdere verklaringen voor. Zo wordt er uiteraard geroepen dat het eten van vlees te linken is aan ons jagersinstinct, maar dat wordt lang niet door iedereen als de waarheid gezien. Naast een smaak- en textuurvoorkeur, is het veel waarschijnlijker – zeker in het geval van een BBQ – dat een flinke homp vlees naar binnen werken ons gevoel van mannelijkheid versterkt.