Holland winkelt
Image default
Energie

Energie uit oppervlakte water

U wilt duurzamer te werk gaan?

Heeft u een duurzaamheidwens? Bijvoorbeeld als bedrijf of gemeente zijnde? We kunnen op zoveel vlakken en fronten milieuvriendelijker en duurzamer te werk gaan. Maar we moeten er alleen vanaf weten! Wist u bijvoorbeeld dat u energie uit oppervlaktewater kunt halen? Boffen wij even als waterland! Hiervoor kunt u aardgas links laten liggen, wat CO2 uitstoot; aardbevingsgevoelig en ontploffing gevoelig is! Naast zon- en windenergie kan thermische energie onttrekking uit oppervlaktewater een grote bijdrage leveren aan onze planeet. Maar waar vind je nu de juiste componenten en systeemoplossingen om dit voor elkaar te krijgen? En hoe werkt het halen van energie uit oppervlaktewater precies? U bent hiervoor bij Xylem Water Solutions aan het juiste adres. Zij hebben componenten en systeemoplossingen in huis waarmee u gebouwen kunt koelen of verwarmen op een duurzame manier!

Energie uit oppervlaktewater; hoe werkt dat?

Energie uit oppervlaktewater halen om hiermee op een duurzame manier gebouwen te koelen of verwarmen. Dat klinkt als een heel mooi en milieuvriendelijk idee. Alleen… hoe werkt het precies? We noemen het halen van thermische energie uit oppervlaktewater ook wel TEO. Gedurende het hele jaar en alle seizoenen kan de brontemperatuur van het oppervlaktewater dienen als energiebron. Uit het water kan de koude en de warmte opgeslagen worden. Hoe? Een waterpomp gaat aan het werk en neemt bij een lage temperatuur warmte op die bij een hoge temperatuur wordt afgegeven. Bij een lage temperatuur kan de waterpomp vloeistof doen verdampen, bij een hoge temperatuur kan ze deze condenseren. Ofwel; het kookpunt kan worden verlaagd of verhoogd!

Wilt u meer weten?

Bent u benieuwd naar meer informatie over de toepassingen van het halen van energie uit oppervlaktewater? Xylem Water Solutions legt het u graag uit! Lees meer over hun diensten en neem gerust contact op bij vragen.

https://www.xylem.nl/