Holland winkelt
Image default
Energie

De nieuwste trends voor in de keuken van 2023

Keukentrends zijn altijd een grootschalig besproken onderwerp, wie wil er namelijk nou niet die nieuwe mooie keuken? Een keuken is vaak een van de eyecatchers in een woning en daarom is het belangrijk goed na te denken over de aankoop van je keuken. Om deze reden hebben wij 3 trends uitgekozen die voor jou interessant zijn om mee te nemen voor je overgaat tot aankoop.

Chrome, RVS, Beton of Zwart?
Er is steeds meer keuze uit materialen in de keukenwereld en hierom is er voor iedereen de gewenste optie te vinden. Maar voor 2023 is er weer een grote comeback in de keuken wereld, de Chrome en RVS kranen, grepen zullen nooit uit de mode raken en worden dit jaar weer populairder. Echter gaat de trend nog verder, niet alleen kranen en grepen worden uitgerust met deze materialen maar ook de werkbladen of kasten worden dit jaar waarschijnlijk vaker gekozen.

Marmer in de keuken
Marmer is een erg populair product om te gebruiken voor de inrichting van je huis. Ook in 2023 zullen we dit materiaal veel meer gaan zien door het hele huis maar ook zeker in de keuken. Marmer gaat lang mee, vaak zelfs langer als de keuken. Echter zit er wel een grote keerzijde aan marmer, het is namelijk een product wat niet meer “bij groeit” in de natuur en het raakt dus een keer op. Daarnaast brengt de winning van marmer veel schade aan de natuur en kan het niet hergebruikt worden. Marmer gaat dus lang mee maar op het gebied van duurzaamheid kun je misschien beter een andere keuze maken.

Het groeiende belang voor duurzaamheid
in de huidige tijd wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Iedereen wil een stukje duurzamer gaan leven. Er zijn al vele mogelijkheden voor het verduurzamen van de keuzes in je keuken zoals het vervangen van alleen de keukenfrontjes in plaats van de hele keuken. Echter zijn er ook meer manieren waarop je kan besparen. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe trend in de keuken: De kokend water kraan.