Holland winkelt
Image default
Zakelijke dienstverlening

Werken op hoogte

Voert jouw bedrijf werkzaamheden op hoogte uit, dan moet er tevens gezorgd worden voor goede valbeveiligingssystemen. Als er op hoogte wordt gewerkt bestaat er natuurlijk altijd het risico dat er iets mis gaat en de medewerker naar beneden valt. In dat geval is het noodzakelijk dat ervoor gezorgd wordt dat de val gebroken wordt. Wanneer dat niet of niet goed gebeurt heeft dat ernstige gevolgen voor de gezondheid van de medewerker. Valbescherming is niet alleen nodig wanneer er op hoogte gewerkt wordt. Er bestaan namelijk ook situaties waarin het nodig is om af te dalen en de medewerker dus ook het risico loopt om te vallen. In die gevallen zijn valbeschermingssystemen nodig om op een veilige manier te kunnen werken.

G4S voor jouw valbeschermingssystemen

Als veiligheidsbedrijf weet G4S Safety solutions als geen ander hoe belangrijk het is om op een verantwoorde manier te kunnen werken. Vandaar ook dat in het aanbod de nodige aandacht is besteed aan valbeschermingssystemen. Vandaar ook dat er alleen maar producten in het assortiment zijn opgenomen van bekende gerenommeerde fabrikanten, zoals bijvoorbeeld Honor, Skylotec en Petzl.

Waaruit bestaat een valbeschermingssysteem?

Essentieel voor een valbeschermingssysteem is het harnas dat wordt gedragen door de medewerker. Dit harnas omsluit het lichaam bij de benen, middel en schouders zodat de medewerker niet uit het harnas kan schieten. Belangrijk is dat het harnas comfortabel zit zodat er genoeg bewegingsruimte is om de werkzaamheden onbelemmerd te kunnen uitvoeren. Elke situatie is anders en behoeft zijn eigen aanpak. Wat wel bij iedere situatie terug komt is dat de afdaling correct wordt uitgevoerd. Daarbij is het gebruikte materiaal van groot belang. Naast een harnas bestaan valbeschermingssystemen uit driepoten, valstopblokken en lieren. Een driepoot wordt als mobiel anker gebruikt. Mocht de medewerker onverhoopt toch vallen wordt zijn val gebroken door de valstopblokken. Deze zorgen ervoor dat er niet te veel krachten op het lichaam kunnen inwerken.