Holland winkelt
Image default
Internet

De verschillen tussen webhosting en reseller hosting

Webhosting en reseller hosting zijn termen die veel voorkomen binnen de online wereld. Op het eerste oog lijken het wellicht totaal verschillende diensten, maar er zijn ook absoluut raakvlakken.

Groot verschil

Het grote verschil tussen de twee diensten is eenvoudig uit te leggen aan de hand van webhosting. Met reguliere webhosting is dat je een useraccount krijgt toebedeeld met één gebruiker, één wachtwoord en één online setting.

Inloggen in DirectAdmin doe je met ditzelfde account. Reseller hosting, anderzijds, draait om het aanmaken van meerdere gebruikers. Waarbij je namens ieder gebruikersaccount eigen voorkeuren kan instellen.

Deze voorkeuren zijn te vinden in de hoeveelheid dataverkeer en schijfruimte. Alle gebruikers kunnen inloggen in DirectAdmin. Zij hebben daar allen een eigen online setting en instellingen die zij kunnen beheren.

Mogelijkheden

Reseller hosting biedt de mogelijkheid tot het maken van een eigen hosting-server. Zorgen over de bereikbaarheid en staat van de server zijn voor de provider en horen bij de service. Ook updates en het verhelpen van storingen vallen onder die service.

Daarbij kan jij de focus geheel leggen op bijvoorbeeld je eigen business of het verkopen van de hosting-pakketten. Een reseller hosting-pakket is vaak duurder, maar biedt meer mogelijkheden dan webhosting.

Het reseller hosting-pakket is ook in trek bij de veeleisende en gevorderde gebruiker, die alle websites ‘onder één dak’ wil hebben. Reseller hosting is in dat geval een uitstekende oplossing met efficiënte middelen. Webhosting is vaak geschikter voor de kleinere, zakelijkere websites.

Laat je hoe dan ook goed informeren over de mogelijkheden die passen bij je persoonlijke eisen.

https://www.swx.be