Holland winkelt
Image default
Internet

Aanleveren logo relatiegeschenken

Dit is een van de meest gestelde vragen, hoe moeten wij ons logo of de tekst die wij op het relatiegeschenk willen drukken aanleveren? Graag gaan we hier verder op in en leggen uit wat wij nodig hebben om jullie logo of tekst perfect te drukken.

EPS of AI bestand

Wanneer u relatiegeschenken wilt laten bedrukken met uw eigen logo of ontwerp, zal de drukker vragen naar uw ontwerp in een gevectoriseerd EPS of AI bestand. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Een EPS bestand (afkorting voor Encapsulated PostScript)of een AI bestand ( Adobe Illustrator ) zijn bestandstypen waarin vector bestanden worden opgeslagen. De belangrijkste eigenschap van een AI en EPS bestand is dat deze onbeperkt vergroot en verkleind kan worden zonder verlies van kwaliteit. Dit in tegenstelling met pixel bestanden zoals JPG en PNG. Als een jpg of png bestand wordt vergroot of verkleind wordt deze blokkerig en gaat dit ten koste van de kwaliteit en zichtbaarheid.

Omdat elke klant graag zijn of haar logo graag perfect gedrukt wil hebben op haar relatiegeschenk is een logo in EPS of AI bestand een noodzaak bij drukwerk.

Hoe kan ik mijn logo in EPS of AI bestand krijgen?

Wanneer het logo gemaakt is door een reclamebureau is meestal ook het logo in EPS of AI aangeleverd. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u het ook zelf bepaalde websites omzetten. Bijvoorbeeld www.vectormagic.com. Verwacht hier echter geen wonderen. Een simpel logo is nog wel om te zetten, maar bij veel kleuren, lijnen of details gaat dit niet lukken. Ook zelf een jpg logo opslaan als eps bestand werkt niet. Het blijft dan een pixel logo in een lijnen bestand.

Voor een geringe vergoeding zetten wij uw logo om in een EPS of AI bestand ( indien u een order bij ons plaatst). Vraag ons naar de mogelijkheden info@relatiegeschenk4you.nl. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden.

Wilt u alleen een tekst? Dan volstaat vaak alleen de tekst, kleur en lettertype. De drukker kan deze dan zelf zetten. Mocht het een lettertype zijn dat speciaal voor u gemaakt is dan ontvangen we ook graag de Font hiervan.

https://www.relatiegeschenk4you.nl/