Holland winkelt
Image default
Financieel

Wat zijn de voordelen en nadelen van een crypto trading bot

Als je bent begonnen met crypto trading, dan heb je vast ook al gehoord dat je hiervoor een crypto trading bot kunt gebruiken. Maar wat is een crypto trading bot en hoe werkt het als je ermee gaat handelen? En wat zijn nu eigenlijk de voordelen en zijn er ook nadelen aan zo’n trading bot?

 

Hoe werkt een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is een stukje software wat aan de hand van een aantal algoritmes opdrachten kan uitvoeren. Je kunt de trading bot kopen op websites van verschillende aanbieders waar vaak ook meerdere pakketten worden aangeboden.

Een trading bot kan zelfstandig marktanalyses maken en handelen. Dat doet hij niet helemaal uit zichzelf. Als je met trading bots begint kun je als gebruiker voorkeuren en limieten instellen, zodat de trading bot precies doet wat jij zou doen. Hij koopt bijvoorbeeld alleen bepaalde crypto munten, of tegen een bepaalde prijs. Nadat je alle instellingen hebt bepaald, handelt de bot zelfstandig. Je kunt altijd nog de parameters veranderen en je voorkeuren wijzigen. Het is dus een verlengstukje van jezelf, zonder dat je er al te veel tijd en moeite meer hoeft in te steken.

 

De voordelen van handelen met een crypto trading bot

Het belangrijkste voordeel van een cryptobot is dat het je nagenoeg geen tijd meer kost. Het kan natuurlijk erg fascinerend zijn om alle grafieken te bestuderen en te volgen wat alle verschillende munten in de markt doen, maar het kost ook enorm veel tijd. Velen die beginnen met crypto trading hebben gewoon een baan of een studie, en kunnen het zich niet permitteren om de hele dag naar op een scherm naar een online exchange voor crypto currency te kijken. En al zou je wel de tijd hebben, je moet toch een keer slapen. Een bot werkt onvermoeibaar voor je door, of je nu wel of niet slaapt. Je kunt dus 24 uur per dag blijven handelen en er je voordeel uit slaan.

Een ander groot voordeel is dat de bot niet beïnvloed wordt door allerlei menselijke emoties zoals frustratie en ongeduld, eigenschappen die vaak een rol spelen in crypto trading. De bot handelt puur op basis van wiskundige formules en maakt altijd een gecalculeerde beslissing.

 

Zijn er ook nadelen aan handelen met een crypto trading bot?

Er zijn enkele nadelen aan handelen met een trading bot. Het allergrootste euvel is dat handelen met een bot enige voorkennis vereist. Als je helemaal nog nooit crypto currency hebt gekocht, dan kan het verstandig zijn om eerst gewoon handmatig het een en ander te onderzoeken en uit te proberen.  De trading bots verschillen ook nogal in gebruiksvriendelijkheid en van interface, en daarom is het aan te raden om er een uit te kiezen die je overzichtelijk en duidelijk vindt. Je kunt beter een wat eenvoudigere bot met minder mogelijkheden kiezen die je begrijpt, dan een hele complexe met een honderd pagina’s tellende gebruiksaanwijzing.

https://www.smartcryptobot.com/