Holland winkelt
Image default
Financieel

De veel gebruikte kasboekje

Sinds de financiële crisis van tien jaar geleden word de kasboekje door meer en meer personen gebruikt. Het is veel gebruikt en zo populair omdat het heel effectief is gebleken in de praktijk.

Vooral jongeren die het kasboekje nog nooit eerder gebruikt hadden roepen na een paar maanden van dat het echt werkt. Het kasboekje is een goede manier om grip te krijgen op de uitgaven en om financieel gezond te worden of te blijven. In de kasboekje houd je alle inkomsten en uitgaven bij. Zo weet je dus precies hoeveel geld er binnen komt en hoeveel geld er weer uitgaat.

Na een tijdje zie je het patroon in je uitgaven en kun je het onder controle krijgen. Het is ongelooflijk maar veel Nederlanders weten niet wat ze met hun geld of waar het blijft. Ze zien aan het einde van de maand een leeg rekening maar geen idee hoe ze het hebben uitgegeven. Door het bijhouden van uitgaven in de kasboekje komen ze er wel achter. Als ze weer op punt staan om die uitgave weer te doen denken ze twee keer na. Zo komt langzaam maar zeker een bewustzijn tot stand over de uitgaven en krijgen ze meer controle erover.

Nibud

Kasboek

Cashflow