Holland winkelt
Image default
Entertainment

De juiste kampeerstoel kiezen: hoe doe je dat slim?

 

Het uitzoeken van campingstoelen kan best lastig zijn

De echte vakantieliefhebber die van kamperen en trektochten houdt, kan natuurlijk niet zonder voldoende sterke kampeerstoelen. Als het lente- en zomerseizoen weer voor de deur staan, blijkt het uitzoeken van de juiste kampeerstoelen echter nog niet zo gemakkelijk te zijn. Er is namelijk qua soorten campingstoelen erg veel keuze in Nederland. Een verkeerde keuze is snel gemaakt, dus hoe kies je nu de voor jou beste kampeerstoelen? Zodat je ook als je van huis bent lekker en comfortabel kunt zitten? De adviezen in dit artikel helpen je om de juiste beslissing te nemen!

 

Bepaal de prijscategorie

Een eerste belangrijk aspect om op te letten, is de prijscategorie waarbinnen je kampeerstoelen mogen vallen. Ga je voor exclusieve en zo comfortabele campingstoelen die in meerdere posities verstelbaar zijn? En voor een van de betere stoelmerken? Dan betaal je daar natuurlijk meer voor dan als je kiest voor een goedkopere stoel. Vaak betekent goedkoop uiteindelijk echter duurkoop. Zorg daarom dat je sowieso voor kwaliteit kiest en kies binnen die categorie een of meer stoelen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voordelige kampeerstoelen van hoge kwaliteit vind je bij de professionele aanbieder Kampeerwereld.nl.

 

Belasting, diepte & hoogte van de campingstoel

Natuurlijk moeten campingstoelen sterk en robuust zijn, zodat ze jouw lichaamsgewicht goed kunnen dragen. De maximale belasting van een kampeerstoel loopt uiteen van 50 kg tot 200 kg. Ook al ben je zelf een lichtgewicht, houd er wel rekening mee als je eventueel zware familieleden of forse vrienden hebt die tijdens jouw vakantie op visite komen.Let er verder op dat je een goede maat stoel koopt qua ruglengte, zitbreedte, zithoogte en -diepte. Doorgaans zijn stoelen die een zwaarder gewicht kunnen dragen ook breder qua zitvlak en hebben ze een hogere rugleuning.

 

Verstelbaarheid van de kampeerstoel

Ideaal zijn kampeerstoelen die in verschillende standen verstelbaar zijn. Zo zijn er stoelen die je ook als relaxed kunt gebruiken. De meest geavanceerde campingstoelen kunnen tot wel acht standen afgesteld worden. Daarbij is er nog keuze uit extra’s zoals voetensteunen, extra brede armleuningen en extra accessoires. Let hier dus op bij de aankoop en kies de voor jou perfecte stoel!

Bezoek de website van kampeerwereld voor al u kampeer benodigdheden.