Holland winkelt
Image default
Cadeau

Whisky karaf gemaakt door RCR kristalglas

Sinds kort hebben we een nieuw merk mogen verwelkomen in onze webshop. RCR kristalglas is een Italiaans merk waarbij pure ambacht hoog in het vaandel staat. Ze hebben niet alleen gezorgd voor een uitstekende collectie met nieuwe whisky glazen, maar ook de losse whisky karaf is weer terug van weggeweest. RCR Crystalleria komt uit Toscane en weet exact wat design is en wat aanslaat bij de consument. Dit doen ze door de laatste trends te verwerken in hun designs. De designs zijn vaak vintage met een modern tintje. Dit zien we heel mooi aan de Tattoo waarbij tribals gecombineerd worden met een glas. Een tikkeltje modern, maar toch met een klassieke uitstraling. Helaas hebben we hier geen losse whisky karaf van, maar wel prachtige glazen.

Whisky karaf gemaakt in Toscane

In het hart van Italië ligt het prachtige Toscane. Dit is de regio waarin het glaswerk van Crystalleria gemaakt wordt. Het merk is één van de grote namen uit Italië en weet het keurmerk Made in Italy weer tot een hoog niveau te brengen. Dit keer komt het design niet uit modesteden als Milaan of Rome. Het glaswerk komt voort uit de pure ambacht die ooit vijftig jaar geleden begon met een klein glasfabriekje. Vandaag de dag staat er een megafabriek die wekelijks glaswerk levert aan o.a. Nederland. De whisky karaf mocht natuurlijk niet in die trend ontbreken. We zien dit glas daarom ook heel graag terug in onze collectie.

Betaalbaar maar wel met de kwaliteit die we gewend zijn uit Italië

Vergeleken met andere series is RCR kristalglas verrassend betaalbaar. Een whisky karaf heb je al onder de € 30 en voor iets meer kan je een complete set met twee glazen kopen. Dit is goed nieuws voor whisky drinkers die niet teveel geld willen uitgeven aan een whisky set. Je geeft tenslotte veel liever je geld uit aan een goede whisky dan glas. Dit snappen wij natuurlijk helemaal als echte liefhebbers. Toch smaakt de whisky net iets lekkerder uit een goed glas. Dit zullen de meeste wel beamen. Daarnaast staat het natuurlijk ook super leuk op je dressoir zo’n set met whisky karaf en glazen. Ondanks dat de prijzen laag liggen krijg je wel puur kwaliteit en dat rechtstreeks uit Italië. Het glas doet absoluut niet onder voor andere merken.

Whisky karaf Oasis voor op het dressoir

Whisky karaf Oasis is natuurlijk ook een mooi karaf om neer te zetten op het dressoir. Het glas is prachtig gemaakt door RCR Crystalleria en heeft een uniek design. Het enige wat volgens sommige misschien zal ontbreken is een vacuümdop. Maar voor whisky is dit niet echt nodig. Dankzij het hoge alcoholpercentage vergaat de whisky eigenlijk niet. Daar komt nog eens bij dat het glaswerk prima aansluit op de dop. Het enige wat er wel bijkomt is zuurstof, maar dit gebeurt ook op het moment dat je de zegel van je draaidop haalt. Helemaal veroudering voorkomen kan eigenlijk niet en daarom is het advies om je whisky nooit te lang te laten staan zelfs niet als je hem in de fles laat zitten.

https://www.whiskeyglazenshop.nl/