Holland winkelt
Image default
Cadeau

Is een “lab grown” diamant een echte diamant?

Lab-grown diamanten zijn echte diamanten met absoluut geen verschil behalve hun oorsprong en prijs. Natuurlijke diamanten zijn romantisch omdat ze in de loop van miljarden jaren zijn gevormd en beperkt voorradig zijn. Lab-grown diamanten hebben echter dezelfde chemische samenstelling, hardheidsscore, en fysieke verschijning als natuurlijke diamanten tegen slechts een fractie van de kosten. 

Lab-grown diamanten zijn 50-70% lager geprijsd dan natuurlijke diamanten, waardoor u een middensteen met een groter karaatgewicht kunt kiezen voor een glamoureuze verlovingsring terwijl u veel geld bespaart. Met natuurlijke diamanten, een sprong van een karaat tot twee karaat komt met een exponentiële stijging van het uiteindelijke prijskaartje. Lab-gekweekte diamant prijzen van karaat tot karaat is meer lineair met een stabiele stijging van de prijs van karaat grootte tot karaat grootte.

Als u kiest voor een natuurlijke of lab-gekweekte diamant voor uw middensteen, zijn er een paar omwegen met betrekking tot kleur en helderheid die u een aardige cent kunnen besparen. 

Hoewel het voordelig is om te kiezen voor een kleurloze diamant met zeer lichte insluitsels, zijn dit geen noodzakelijke kenmerken voor een prachtige middensteen … vooral als je probeert niet al het geld op de bank uit te geven. 

De kleuren worden beschouwd als “kleurloos”, wat een zuiver witte diamant is zonder sporen van een gele tint.

Als u kiest voor een “bijna kleurloze” diamant, G-J kleurkwaliteit, zal het een bijna onmerkbaar verschil in kleur hebben met het blote oog van een kleurloze diamant.

Afhankelijk van de diamant in kwestie, kunt u tussen 5% en 20% besparen als u kiest voor een bijna kleurloze diamant in plaats van een kleurloze diamant. Bovendien, diamant helderheid heeft wat speelruimte als het gaat om het maximaliseren van uw budget.

Natuurlijk, je wilt een oog-schoon diamant met geen zichtbare vlekken. Je wilt ook insluitsels die een diamant er troebel, wazig of bekrast uit laten zien, vermijden. Op dit punt, met een oog-schoon diamant, helderheid graad is minder belangrijk, vooral als je een briljant geslepen edelsteen, die effectief verbergt onvolkomenheden. 

Ronde briljant geslepen diamanten zijn de duurste diamantvorm, de prijzen tot 25% hoger dan andere diamantvormen, met inbegrip van de populaire ovale vorm en de steeds meer begeerde stralende geslepen diamant. 

Waarom is dit? Tijdens het slijpproces van rondgeslepen diamanten gaat veel van de ruwe diamant verloren om de perfecte symmetrie te bereiken die we kennen als kenmerkend voor deze tijdloze diamantvorm. Als gevolg daarvan hebben ronde briljant geslepen diamanten een hoger slijpgewicht om het verlies van de ruwe natuurlijke diamant te compenseren.