Holland winkelt
Image default
Aanbiedingen

Wat doen dekbedovertrekken?

Wat doen dekbedovertrekken?

Een bed is slechts zo goed als de verschillende onderdelen waaruit het bestaat, en elk onderdeel van uw bed heeft zijn eigen belangrijke rol. Kwaliteitskussens zorgen voor behaaglijkheid, een stevige matras houdt uw hele lichaam ondersteund, en lakens helpen u de hele nacht comfortabel te blijven. Dus, wat doen dekbedovertrekken? Nou, elke design professional zal je vertellen dat ze twee belangrijke kwaliteiten hebben: Ze geven flair en schoonheid aan de hele kamer, en ze helpen om donzen dekbedden (en dekbedovertrekken) te beschermen tegen dagelijkse slijtage.

Tegenwoordig vind je dekbedovertrekken in een breed scala van materialen, zoals linnen en bamboe-en er zijn tonnen van kleuren, patronen en stijlen om uit te kiezen, ook. Er is zelfs een velvet dekbedovertrek. Dekbedovertrekken zijn super veelzijdig omdat ze makkelijk verwisseld kunnen worden.

Waar moet u op letten bij het kopen van een dekbedovertrek

Als u op zoek bent naar een nieuw dekbedovertrek, zijn dit de belangrijkste factoren die u in overweging moet nemen om het beste dekbedovertrek voor u uit te zoeken.

Maat

Dekbedovertrekken zijn meestal verkrijgbaar in verschillende maten, zodat ze op verschillende inleggers passen. Terwijl sommige producten verschillende maten hebben, zijn andere ontworpen voor een exacte pasvorm. Het is bijvoorbeeld vrij gebruikelijk om dekbedovertrekken te zien die zowel op een full als op een queen dekbed passen, of zowel op een king als op een California king dekbed.

Vulling

Tenzij je je beddengoed helemaal opnieuw gaat opmaken, zoek je best een dekbedovertrek dat compatibel is met je bestaande dekbedovertrek of dekbedovertrek. Een belangrijk punt om te overwegen is hoeveel lussen uw dekbed of dekbedovertrek heeft, want u wilt dat uw overtrek hetzelfde aantal heeft. Vier lussen is standaard, maar sommige hebben er zelfs acht om het dekbed beter op zijn plaats te houden.

Materiaal

Beddengoed is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan vezels, en sommige zijn gebruikelijker dan andere. Over het algemeen zijn katoen, linnen, polyester en bamboe het populairst, elk met zijn eigen unieke voor- en nadelen. “Linnen is sterk en absorberend, maar heeft de neiging gemakkelijk te kreuken,” zegt Salceda, terwijl “katoen hypoallergeen is en bij elke wasbeurt zachter wordt.” Er zijn verschillende klassen onder deze vezels, waaronder ook biologisch geteelde opties. Met name katoen is er in verschillende soorten. Egyptisch katoen wordt vaak beschouwd als de meest gewilde soort katoen, omdat de lange vezels het bijzonder zacht en sterk maken. Er zijn echter ook andere soorten katoen met lange vezels die vergelijkbare voordelen bieden.

Textuur

Als het gaat om het bepalen van de textuur van een dekbedovertrek, moet je op meer letten dan alleen de vezels – je moet ook kijken naar het weefsel. Als u bijvoorbeeld kiest voor een katoenen dekbedovertrek, moet u ook kiezen tussen perkal-, satijn- en jerseystofconstructies. Deze stoffen worden op verschillende manieren gemaakt en voelen elk op hun eigen manier aan; over het algemeen voelt perkal koel en fris aan, terwijl satijn meer boterachtig en glanzend is.

Esthetiek

U wilt waarschijnlijk een dekbedovertrek dat past bij uw bestaande slaapkamerinrichting en persoonlijke smaak. Kijk niet alleen naar de kleur of het patroon van het dekbedovertrek, maar ook naar het materiaal. Linnen heeft bijvoorbeeld een nonchalante, doorleefde uitstraling, terwijl een stof als perkal-katoen frisser is.