Holland winkelt
Image default
Beauty en verzorging

Huidtherapie is anders dan behandeling van huidziekte

Het is noodzakelijk om huidtherapie te onderscheiden van huidziekte behandeling om het volledig te begrijpen. Dit is het fundamentele onderscheid tussen medische en cosmetische dermatologie. Onze huid is het grootste uitwendige orgaan en is kwetsbaar voor schade door verschillende bronnen, zoals de zon, insecten en bacteriën. Deze schade kan in sommige gevallen leiden tot een huidaandoening of ziekte. Het is de verantwoordelijkheid van de dermatoloog om de aandoening te diagnosticeren en een behandeling of operatie aan te bevelen om het probleem te verhelpen als dit zich voordoet. Huidtherapie Amersfoort daarentegen is meer een cosmetisch dan een medisch probleem. Dit betekent dat huidtherapie niet bedoeld is om ernstige huidaandoeningen te behandelen, maar om de algehele gezondheid en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Er is hier enige overlap, aangezien huidtherapieën kunnen helpen bij mildere huidaandoeningen zoals acne en pigmentvlekken. Dermatologen kunnen ook huidtherapieën uitvoeren en gecertificeerde schoonheidsspecialisten kunnen specifieke huidaandoeningen identificeren en u indien nodig doorverwijzen naar een dermatoloog. Huidtherapie kan tal van voordelen voor uw huid bieden. Gezichtsbehandelingen kunnen bijvoorbeeld helpen om uw huid te hydrateren, omdat het haar soepel en glad houdt en het verschijnen en ontstaan ​​van rimpels vermindert. Extracties omvatten het verwijderen van olie en vuil uit de poriën, reinigt de huid diep en verwijdert mee-eters en helpt bij het voorkomen van toekomstige acne-uitbraken. Microdermabrasie helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en kan de groei van nieuwe stimuleren.

Wat is laserontharing voor het gezicht precies?

Laserontharen op het gezicht is een niet-invasieve medische procedure die haar uit het gezicht verwijdert met behulp van een lichtstraal die een laser is. Het kan ook op andere delen van het lichaam worden gedaan, zoals de oksels en benen of de bikinilijn, maar het wordt het meest gebruikt op het gezicht rond de mond of kin. Laserontharing was vroeger voorbehouden aan mensen met donker haar en een lichte huid. Maar het is nu geschikt voor iedereen die ongewenst haar wil verwijderen.

Hoe werkt laserontharing op het gezicht?

Laserontharing werkt door een laserstraal in het haarzakje te richten waar het wordt geabsorbeerd door het pigment of melanine in het haar. Het licht wordt omgezet in warmte wanneer licht wordt geabsorbeerd door het pigment waardoor de follikel beschadigd raakt. Het haar verdampt nadat de laser de haarzakjes heeft beschadigd en het haar stopt met teruggroeien na een volledige ronde behandelingen.