Holland winkelt
Image default
Beauty en verzorging

3 tips voor gezonder haar

Als je graag je haar beter wilt verzorgen zodat het gezonder wordt, langer groeit of voller wordt, dan is een natuurlijke shampoo bar wat voor jou. Er zitten geen synthetische materialen in en hierdoor is het super goed voor je haar. Natuurlijk zijn er, naast speciale shampoos, nog meer dingen die je kunt doen om gezonder haar te krijgen. Blijf lezen om alle tips te ontdekken.

Natuurlijke shampoo

Het kwam eerder al even voorbij, maar een natuurlijke shampoo blok is eigenlijk een onmisbaar onderdeel in je haar routine. Het wordt anders gemaakt dan normale shampoo. Naast dat er in normale shampoo veel synthetische stoffen zit, zit er ook veel water in. Doordat shampoo barren een vaste vorm hebben, zit er hier veel minder water in. Doordat er minder water en minder synthetische stoffen in zitten, zitten er meer natuurlijke en gezonde stoffen in. Hierdoor zijn shampoo barren beter voor je haar dan normale shampoo. En denk erom dat het beter is om je haar te wassen met lauw of koud water! Heet water kan je haar en hoofdhuid beschadigen en uitdrogen.

Conditioner en haar maskers

Net als shampoo zijn haar maskers en conditioners super belangrijk voor je haar. Met conditioner zorg je ervoor dat je haar zacht en glanzend blijft. Bovendien helpt het om knopen en klitten te verwijderen uit je haar. Dit is al helemaal fijn voor mensen met krullend haar. Je hebt conditioner die je eruit wast, maar ook conditioner die je kunt laten zitten. Een haarmasker kan diepgaande voeding en hydratatie geven aan je haar. Hierdoor kunnen maskers helpen om de gezondheid van je haar te verbeteren. Om ervoor te zorgen dat je haar minder beschadiging oploopt, kun je het gebruik van stylingproducten beperken. Denk hierbij aan haarlak, mousse en wax. Ook styling apparaten zoals een föhn en haar curler kunnen veel schade aanbrengen.

Olie

Naast dat je haarmaskers kunt gebruiken voor extra voeding, kun je ook olie gebruiken. Er zijn verschillende soorten oliën die je kunt gebruiken. Het ligt eraan wat je haar nodig heeft. Let wel op dat je niet allergisch bent voor bepaalde oliën! Verschillende oliën kunnen je haar helpen om sneller te groeien, voller te worden en gezonder te worden. Er is rozemarijn olie en arganolie. Dit zijn maar twee voorbeelden, er zijn heel veel oliën met hun eigen voordelen. Je kunt het beste de olie op je hoofdhuid aanbrengen en deze minstens een uur laten intrekken en dan uitwassen met shampoo. Ook kun je de olie aanbrengen op de puntjes van je haar.