Holland winkelt
Image default
Auto’s en Motoren

De Suzuki occasion is roofgoed geworden

Wat is die gewild, de Suzuki occasion. De kleine, handige en zuinige auto staat nooit lang bij de autogarage te koop, want het lijkt soms wel roofgoed. Wist je overigens dat Suzuki aanvankelijk auto’s produceerde onder de naam Suzulight? Nee? Wij kwamen het tegen op een leuk autoblog toen we zochten naar Landrovertips en toen op dit grappige weetje stuitten.

1979 was een belangrijk jaar

In 1955 werd de eerste Suzulight geproduceerd en in 1962 dook voor het eerst de naam Suzuki op, toen het de Fronte presenteerde. Daarna is het snel gegaan met Suzuki, dat behalve auto’s uiteraard ook bekend is van de productie van motoren. Het jaar 1979 zal met gouden letters in de annalen van het automerk bijgeschreven zijn, want in dat jaar werd de Suzuki Alto gelanceerd. De auto werd een groot succesverhaal en wordt tot op de dag van vandaag geproduceerd. Je koopt de Alto in een Base, Comfort of Exclusive uitvoering. De Alto is ook al jarenlang een zeer gewilde Suzuki occasion. Dit vanwege de compactheid, de functionaliteit en de prijs, terwijl ook het verbruik tot de verbeelding spreekt. Leuk om te weten is dat de huidige Suzuki Alto zowel BPM als motorrijtuigenbelasting-vrij is.

Veel meer dan alleen de Alto

Suzuki is echter veel meer dan alleen de Alto. Want elke dag opnieuw stuit je op de Nederlandse wegen op tal van verschillende Suzuki’s in de vorm van de Baleno, Ignis, Jimmy, Splash, Swift, SX4 en Wagon R. De Suzuki had aanvankelijk een wat iel uiterlijk, de auto oogde breekbaar. Hoe anders is dat tegenwoordig, want met elke Suzuki ga je veilig de weg op en rijd je in een solide auto. Suzuki is populair, zeker ook vanwege de steeds gunstige prijzen voor de auto’s. Ook dat is een reden dat ook gebruikte Suzuki’s populair zijn.