Holland winkelt
Image default
Adverteren

Whiskey glazen voor echte bourbon whiskey.

Whiskey liefhebbers zijn er echt in alle soorten en maten. Je hebt echte bourbon whiskey liefhebbers of juist meer liefhebbers van de traditionele Ierse whisky. Naast de spelling zit er een groot verschil tussen de traditionele bourbon whiskey en whisky. Voor de bereiding van Amerikaanse whiskey wordt mais en rogge gebruikt. Terwijl Ierse whisky voornamelijk op basis van gerstemout gestookt wordt. Dit verschil proef je niet alleen, maar ook het glas is anders. Whiskey glazen voor bourbon zijn breed vormgegeven. Eigenlijk hoort er ook nog een ijsklontje in, maar hier zijn de meningen over verdeeld. Vanwege de hoeveelheid mais heeft whiskey vaak een wat zoetere smaak.

Whiskey glazen voor Jack Daniels.

Liefhebbers van Jack Daniels noemen de whiskey vaak een echte bourbon, maar dit klopt eigenlijk niet. Ze noemen de whiskey zelf een Tennessee whisky. De basis van de bourbon is hetzelfde namelijk mais en rogge. Alleen voor de afwerking wordt de drank nog gefilterd door houtskool en esdoorn. Het resultaat is een whiskey met een rokerige zoete smaak. Whiskey glazen voor jack daniels horen eigenlijk ook een beetje breed te zijn. De whiskey heeft zo de ruimte om te ontwikkelen.

Waarom zijn whiskey glazen voor bourbon breed?

Ierse whisky wordt vaak in een nosing glass gedronken, maar Amerikaanse whiskey wordt meestal in brede glazen geschonken. Vaak wordt de vraag gesteld waarom whiskey glazen voor bourbon zo breed zijn? Dit heeft te maken met het “on the rocks” principe van Amerikanen. Ze zeggen ook weleens een Scotch on the rocks en hiermee bedoelen ze ijsklontjes in hun whisky. Het enige nadeel is dat zo’n nosing glass niet breed genoeg is voor ijsklontjes. De bourbon glazen hebben wel de ruimte om ijsklontjes aan toe te voegen. Naast whiskey glazen voor bourbon kan je bij ons terecht voor whisky stenen. Je kan zo je drankje koelen met ijs zonder dat er water in je drankje terecht komt.

http://www.whiskeyglazenshop.nl