Holland winkelt
Image default
Hobby en vrije tijd

Een tweedehands herenfiets kopen, een goed idee!

Een tweedehands herenfiets kopen, is dat een goed idee?

Nederland is nog altijd hét fietsland bij uitstek. Een onderzoek van de University of Technology uit Sydney maakte dat nog eens duidelijk. Meer dan 99 % van de Nederlanders is in het bezit van een fiets en een kwart van al het woon-werkverkeer gaat per fiets. In andere landen ligt dit beduidend lager, hoewel er plaatselijke verschillen zijn. In Shanghai bijvoorbeeld bestaat het woon-werkverkeer voor maar liefst 60 % uit fietsers. Het is gewoon een feit: Nederlanders en fietsen hebben een innige relatie.

 

Nieuw of tweedehands?

Heb je een nieuwe fiets nodig, of wil je specifiek een racefiets of mountainbike, dan ben je toch geneigd om vooral het aanbod van hagelnieuwe exemplaren te bekijken. Het is een bekend feit dat fietsen van Nederlands makelij van goede kwaliteit zijn en hun waarde jarenlang behouden. Maar de prijs van een nieuwe fiets kan voor velen een beletsel zijn. Is het verstandig om een fiets, een vervoersmiddel dat veilig moet zijn en intensief gebruikt gaat worden, tweedehands aan te schaffen?

In het tweedehands-circuit is meer dan voldoende aanbod. Als u een tweedehands herenfiets wilt aanschaffen waar u nog jaren plezier van kunt hebben, kunt u zowel bij particulieren als fietswinkels terecht. Hoe maakt u de beste keuze?

 

De dienstverlening van Fietsmarktplein

Fietsmarktplein is een online marktplein voor o.a. tweedehands herenfietsen. Zowel particulieren als fietsenwinkels bieden hier hun fietsen aan, variërend van tweedehands damesfietsen, kinderfietsen, racefietsen tot de tweedehands herenfiets waar u naar op zoek bent. Bij de aanschaf van een tweedehands herenfiets kunt u een aantal zaken overwegen. Via een particuliere aankoop zult u geen garantie krijgen. Een goede inspectie is dan wel zo slim. Via een reguliere fietsenwinkel heeft u die garantie wel, maar het prijsniveau ligt navenant hoger.

Wat u ook beslist, het aanschaffen van een fiets, en zeker een tweedehands fiets, draagt bij aan een beter milieu. Fietsmarktplein spreekt over de ‘vergeten fiets’. Als u een tweedehands herenfiets aanschaft, is het voor u voordelig om tegelijk uw oude fiets hier te koop aan te bieden.

https://www.fietsmarktplein.nl/tweedehands-fietsen/heren