Holland winkelt
Image default
Adverteren

Whiskey glazen: Hoe drink je whisky?

Ik drink graag whisky met ijs en ik drink het graag op kamertemperatuur. Gooi je mening in de lucht en je krijgt duizenden voor- en tegenstanders. Whiskey glazen zijn soms niet eens gemaakt voor ijs. Neem bijvoorbeeld een nosing glass hier past op geen mogelijkheid ijs in. Volgens anderen bederf je de whisky door er ijs in te gooien. ijsklontjes smelten en uiteindelijk heb je water in je glas. Het zijn allemaal losse meningen maar hoe hoor je whisky nou echt te drinken? Wat zijn de meningen nou van de experts? Hoe hoor je whisky echt te drinken? Wij leggen je het uit in ons blog.

Whiskey glazen met een Scotch on the rocks.

Er zijn verschillende liefhebbers die graag een Scotch on the rocks drinken. Deze manier van consumptie bestaat uit een lekker koud drankje. Vooral tijdens de zomermaanden kan dit prima zijn. Alleen niet iedere whisky is hierop gemaakt. In het assortiment heb je speciale ijswhisky’s. Dit zijn whisky’s gemaakt om te koelen. Liefhebbers vinden het nog steeds niet de ideale manier van whisky drinken. Er zijn wel speciale whiskey glazen die extra breed zijn. In deze whiskey glazen past een ijsklontje beter vergeleken met de concurrent. Alleen je zit nog steeds met een verminderde smaak vanwege het water dat in je whisky terecht komt. Een mooie oplossing zijn eventueel whisky stenen. Deze whisky stenen kan je koelen en geven langzaam hun temperatuur af aan je whisky. Je hebt zo een koel drankje zonder bederf.

Whiskey glazen op de manier zoals de schotten het drinken.

Whiskey glazen zijn er in allerlei soorten en maten. De Schotten drinken hun whisky het liefste met een klein scheutje bronwater in een breed glas. Vaak drinken ze de drank puur en op kamertemperatuur. Er kunnen ook nog speciale whiskey glazen gebruikt worden in de vorm van nosing glasses. Je kan hier nog beter de smaakontwikkeling ontdekken in je glas.

 

http://www.whiskeyglazenshop.nl