Holland winkelt
Image default
Zorg

Semi orthopedische schoenen: u loopt er mee weg

Helpen steunzolen u niet (meer)? Zit lopen in een gewone schoen er niet (meer) in? Maar redt u zich wel met aangepaste schoenen, zonder dat ze compleet op maat gemaakt orthopedisch moeten zijn? Dan kunt u goed uit de voeten met semi orthopedische schoenen.

 

Wat zijn semi orthopedische schoenen/OSB schoenen?

Ze zien eruit als schoenen die u zo uit de schoenwinkel meeneemt (zogeheten confectieschoenen). Toch zijn semi orthopedische schoenen nét iets anders. Het grootste verschil? Er zit meer ruimte in om die aan te passen aan de problemen die u met uw voet hebt. Of om uw voet te corrigeren en zo uw pijn of ander (voet)probleem te verminderen en zelfs helemaal te verhelpen.

In de wereld van aangepast schoeisel noemen we dit ook wel OSB schoenen.

 

Arts of reumatoloog verwijst u door

Deze speciale OSB schoenen krijgt u alleen op ‘recept’. Hiervoor verwijst uw reumatoloog, orthopedisch chirurg of revalidatiearts u door naar een orthopedische schoenmakerij. Dat gebeurt ook bij kinderorthopedie. Is dat in het geval van u of uw kind gebeurt? Dan kunt u gerust een afspraak maken.

 

Op weg naar semi orthopedische schoenen

Als u een afspraak maakt, krijgt u die met een orthopedische schoentechnicus. Die heet ook wel een orthopedisch schoenmaker. Deze persoon begeleidt u: vanaf het eerst gesprek tot en met oplevering van uw semi orthopedische schoenen en een controle een aantal weken later. Dit doet de schoentechnicus vervolgens:

1.    uw voeten en looppatroon onder de loep nemen, op basis van diagnose arts/reumatoloog
2.    druk onder uw voeten bekijken
3.    verschillende showmodellen en modelboeken met schoenen met u bekijken
4.    samen kiezen uit de modellen en boeken
5.    semi orthopedische schoenen bestellen
6.    OSB schoenen aanpassen in eigen werkplaats

De volgende zaken worden waar nodig nog aangepast:
•    veters vervangen door klittenbandsluiting
•    hak verhogen
•    zool aanpassen

 

Modieus & aangepast: ’t kan!

Bent u bang dat u opvalt met uw aangepaste OSB-schoenen? Dan stellen we u bij deze graag gerust: de modellen in onze boeken en werkplaats zijn juist in stijl met de mode. U vindt er dus zowel klassieke schoenen als moderne exemplaren. In vlotte en hippe of juiste meer behouden kleuren. Met leuke stiksels en andere gedetailleerde afwerking of juist sober. Precies zoals u ze normaal in de schoenenwinkel zou vinden en kiezen… Niet voor niets heten ze semi orthopedische schoenen.

 

Hoe lang duurt het?

Het totale proces van keuze maken door u tot veranderen en opleveren door ons, vraagt ongeveer 4 weken. Daarna bent u welkom om het eindresultaat te passen. En wie de schoen past, trekke hem aan en lope er meteen mee weg… We vragen u alleen na een week of 6 terug voor een controleafspraak.

 

Kosten & wie betaalt dat?

De meeste kosten voor uw semi orthopedische schoenen krijgt u vergoed door uw zorgverzekeraar. Dat gebeurt vanuit uw basisverzekering. Hebt u uw – eventueel verhoogde – eigen risico nog niet gebruikt? Dan betaalt u dit risicobedrag nog wel zelf. Daarnaast vraagt de wet van u dat u 131 euro voor uw schoenen meebetaalt.

Check hier precies hoe het zit met de verzekeringen & kosten van uw OSB schoenen.

 

Meer weten?

Stel ons telefonisch en vrijblijvend uw vraag. Of vul uw contactgegevens in om uw semi orthopedische schoenen aan te laten meten tijdens een persoonlijke afspraak.