Holland winkelt
Image default
Woningen

Tips voor het kopen van de juiste eettafel

Er zijn veel factoren die een rol spelen als het gaat om het kiezen van de juiste eettafel. Ben je op zoek naar een eenvoudige bijzettafel of naars iets meer formeels? De vorm en grootte van je ruimte bepalen welk type tafel je nodig hebt. Heb je weinig ruimte in huis? Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat iedereen voldoende ruimte heeft tijdens het eten. Een rechthoekige tafel is wellicht het meest geschikt voor je behoeften. Eet je regelmatig met het hele gezin aan dezelfde tafel? Investeer dan in iets groters zoals een ovale of ronde houten eettafel. Deze tafel biedt meer ruimte voor ieders bord en dranken. Waar moet je nog meer aan denken als je op zoek bent naar een nieuwe eettafel? Dat lees je hier!

Denk aan je ruimte

De grootte van de tafel en stoelen die je kiest is afhankelijk van de grootte van je eetkamer. Heb je een kleine kamer? Dan zullen een kleine tafel en stoelen daar beter bij passen. Heb je een grote kamer? Dan is het beter om een ​​grotere tafel te nemen. Op deze manier is er genoeg ruimte voor iedereen om te bewegen. Een goede regel is om ervoor te zorgen dat er niet meer dan 60 cm tussen elke stoel zit, anders kan het krap worden als er te veel mensen tegelijk aan tafel zitten. Je moet ook rekening houden met het aantal mensen dat rond een eettafel 8 personen zal gaan zitten. Het aantal personen is namelijk van invloed op het type tafel dat je moet kopen.

Overweeg het doel van je tafel

Je eettafel moet het middelpunt van je huis zijn. Het is belangrijk om er een te kiezen die bij je behoeften past. Als je een kleine keuken hebt en op zoek bent naar een handige plek om dingen op te bergen, zoek dan naar kleinere tafels. Grote gezinnen hebben mogelijk ruimte nodig voor meer dan 6 personen. Heb je niet genoeg ruimte in de keuken of eetkamer? Je kunt dan altijd naar een andere kamer verplaatsen. Een ander dingen om over na te denken is duurzaamheid. Kwalitatieve sets kosten doorgaans meer, maar gaan ook langer mee dan tafels van minder goede kwaliteit. Het is dus beter om een kwalitatief stuk te kopen, zodat je er jarenlang plezier van hebt. Zo hoef je ook niet om de paar jaar een nieuwe tafel te kopen.