Holland winkelt
Image default
Winkelen

Betalen met Klarna in 3 delen

Achteraf betalen is steeds populairder. Veel consumenten die online winkelen, willen namelijk eerst zien of ze hun bestelling wel mooi vinden, voordat ze deze willen betalen. Vooral met kleding en schoenen is het vaak fijn dat eerst kan worden gepast, voordat er pas over hoeft te worden gegaan tot betalen. Een nieuwe vorm van Klarna, is betalen in 3 delen. Vooral bij een wat duurdere aankoop is dit voor veel mensen enorm prettig. Hoe dit precies werkt en waarom je hiervoor zou kiezen, vertellen we je in dit artikel.

 

Hoe werkt betalen in 3 delen

Wanneer je bijvoorbeeld een flinke uitgave doet en je wilt of kunt deze niet in één keer betalen, dan kan Klarna in 3 delen betalen uitkomst bieden. Het grote voordeel wat je hiermee hebt, is dat er iedere 30 dagen een deel van het totale bedrag automatisch van je rekening wordt geschreven. Zo heb je dus 3 maanden de tijd om je betaling volledig te voldoen. Dit heeft namelijk als grote voordeel, dat je de tijd hebt om bijvoorbeeld nog wat extra te sparen, zodat je het volledige bedrag wel kunt voldoen. Vooral bij essentiële 

 

Waarom in 3 delen betalen?

Het kan soms zijn dat je vervelend genoeg niet over voldoende financiële middelen beschikt om een bepaalde aankoop ineens te kunnen bekostigen. Vooral wanneer het dan op een belangrijk product gaat, zoals een wasmachine of droger, dan is het betalen in 3 termijnen via Klarna natuurlijk wel zo prettig. Zo kun je al wel vast gebruik maken van je nieuwe apparaat, maar kun je de betalingen uitsmeren over een periode van 3 keer 30 dagen. Zo kun je het bedrag in 3 termijnen voldoen en hoef je dus niet direct het hele bedrag in één keer op te hoesten.

 

Is het bij iedere webshop mogelijk?

Het is niet vanzelfsprekend dat iedere webshop die Klarna als betalingsmethode aanbiedt, ook de mogelijkheid heeft om een product in 3 termijnen te betalen. Vooral bij een wat lager bedrag is dit niet mogelijk. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om dit op voorhand even na te kijken om eventuele teleurstelling achteraf te voorkomen.