Holland winkelt
Image default
Woningen

Tips voor een kleine badkamer

Een kleine badkamer beperkt je in de keuzes die je kan maken. In een kleine ruimte kan je niet veel verschillende meubels plaatsen. Toch zijn er veel opties om van een kleine badkamer een fijne ruimte te maken. Er zijn efficiënte manieren om met de ruimte die je hebt om te gaan, zoals een plafondlamp badkamer die veel licht biedt, maar weinig ruimte inneemt. Er staan hier een paar tips om je kleine badkamer gevoelsmatig te vergroten en een fijne sfeer je creëren.

Doorlopende ruimte

In grote badkamers is het leuk om te spelen met onderbrekingen van de ruimte, zoals door middel van scheidingswanden of kleuren. In een kleine badkamer zijn kamerverdelers geen goed idee, omdat de ruimte dan nog kleiner lijkt. Wanneer er uitgesproken kleuren worden gebruikt verdeelt dit de ruimte en lijkt het kleiner. Het is daarom slim om zo min mogelijk sterke kleuren te gebruiken en het kleurenpalet rustig te houden. Het is belangrijk dat de ruimte zoveel mogelijk doorloopt. Je kan bijvoorbeeld denken aan een open douche, in plaats van een gesloten cabine. Een bad is vaak geen goed idee, omdat dit de ruimte splitst. Er zijn wel ruimtebesparende baden op de markt.

Ruimtelijke verlichting van Verlichtingspecialist

Licht is de belangrijkste factor bij een gevoel van ruimte. Verlichtinspecialist.nl heeft efficiënte lampen voor in de badkamer die voor helder, natuurlijk ogend licht zorgen. Ze hebben badkamer lampen die je kan inbouwen in het plafond, zodat ze fysiek geen enkele ruimte innemen. Maar ze hebben ook badkamer lampen met meer stijl in verschillende materialen. De Lucide Dimy is een mooi voorbeeld van een stijlvolle badkamer lamp die niet veel ruimte inneemt en een natuurlijke uitstraling heeft. De natuurlijke uitstraling komt niet alleen door de kleur van het licht, maar ook door het materiaal dat natuurlijk oogt. Verlichtingspecialist.nl heeft het grootste aanbod van Zuid Nederland en kunnen je in de showroom in Oosterhout persoonlijk advies geven.

Efficiënt gebruik van ruimte

Elke onderdeel van een badkamer kan efficiënter. Er zijn toiletten die met de stortbak in de muur kunnen worden gemonteerd. Ook kasten kunnen in sommige gevallen half in de muur vallen waardoor ze minder ruimte opnemen. Een ander belangrijk onderdeel van de badkamer is de verwarming. Voor een kleine badkamer kan je bijvoorbeeld voor vloerverwarming kiezen, omdat dit geen ruimte inneemt. In een kleine badkamer is deze vorm van verwarming voldoende en geeft het aangename warmte. Met deze tips kan je voorkomen dat je toilet tussen de verwarming en de wastafel geperst staat en creëer je meer ruimte in een kleine badkamer.