Holland winkelt
Image default
Bedrijven

Zakelijke LED armaturen & maximale besparing

Wat betreft zakelijke lampen – zoals verlichting werkplaats, winkel armaturen, LED verlichting bedrijfshal en kantoorlampen – kunt u volledig vertrouwen op LED Design Holland.

In Breda zit LED specialist LED Design Holland. Deze firma heeft veel expertise in huis om te adviseren over lampen voor de industrie (fabriekshallen, magazijnen, werkplaatsen), kantoren, Retail, showrooms, verenigingen van eigenaren en horeca. Maar het blijft niet bij tips alleen als u LED Design Holland in de arm neemt. Deze lichtexpert kan een professioneel 3D-lichtplan opstellen dat helemaal aansluit bij uw ideeën en wensen. Bij akkoord met dit plan worden de geadviseerde LED lampen voor u ingekocht en geïnstalleerd.

Een lampenmerk waar LED Design Holland veel gebruik van maakt, is Philips. We duiken in de geschiedenis van dit Nederlandse bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Amsterdamse Breitnertoren, maar de wortels liggen in Eindhoven. Philips werd in 1891 opgericht door Gerard Philips en zijn vader Frederik Philips. Zij woonden in Zaltbommel, maar vestigden Philips & Co in een leegstaande stoomfabriek in Eindhoven. Het allereerste product dat daar gemaakt werd: gloeilampen. Daar kwamen in de loop der jaren allerlei huishoudelijke en elektronische apparaten bij. Alhoewel de core business uiteindelijk grotendeels verlegd is naar medische apparatuur zijn er nog volop Philips espressomachines, stofzuigers, strijkbouten, broodroosters en airfryers verkrijgbaar. Philips heeft veel bedrijven opgekocht waaronder de Nederlandse computerfabrikant Elektrologica (1968), de Italiaanse producent van huishoudapparaten Ignis (1972), de Duitse fabrikant van huishoudelijke apparatuur Bauknecht (1982) en de Nederlandse videotheekketen Videoland (1992).

Terug naar LED Design Holland. Op de website vinden we onder het kopje Kennisbank een aantal interessante artikelen over onderwerpen als lichtlijnen, noodverlichting, rail-verlichting, RGB-waarde en explosieveilige lampen. Als in een fabriek gewerkt wordt met explosiegevaarlijke producten of voorwerpen moet de verlichting daarop worden aangepast. Een lamp die LED Design Holland aanbeveelt, is de ATEX LED waarbij ATEX staat voor Atmosphères Explosibles. Het gevaar bij ‘gewone’ lampen schuilt erin dat bij kortsluiting vonkjes kunnen overslaan naar een explosiegevaarlijk product of voorwerp. Vervolgens kan snel brand ontstaan. ATEX lampen zijn zo ontworpen dat bij kortsluiting geen contact met de omgeving kan ontstaan. De lamp is verpakt in een explosieveilig en waterdicht materiaal.

https://www.leddesignholland.nl