Holland winkelt
Image default
Woningen

Op zoek naar het juiste brandhout

Het kan zijn dat je het in de winter behoorlijk koud krijgt. Als de buitentemperatuur hier niet voor zorgt, dan zorgt de wind daar wel voor. Het is dus belangrijk om het binnen zo warm mogelijk te houden. Een fijne warmte zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijk door het leven kan en niet zit te bibberen op de bank. Heb je een open haard, maar geen brandhout? Dat is erg zonde! Naast een mooi esthetisch effect geeft een open haard namelijk fijne warmte waardoor je huis erg aangenaam zal voelen. Haal dus een voorraad brandhout in huis van www.nordicwoods.nl. Zo weet je zeker dat je in de winter lekker warm binnen zit zonder problemen.

Verschillende type haardhout

Tegenwoordig hoef je niet alleen maar brandhout in te slaan om je open haard aan te steken. Ondanks dat het leuk is om grote stukken hout bij het vuur te gooien, kan dit ook makkelijker. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld ook kiezen voor houtbriketten. Deze hebben een laag vochtgehalte en kunnen zo ontzettend veel energie leveren. Daarnaast zijn ze door hun handige formaat erg gemakkelijk te hanteren en passen ze dus in iedere kachel of open haard. Verder zijn ze gemakkelijk op te slaan, omdat je ze namelijk kunt stapelen. Ofwel; ze leveren behoorlijk wat voordelen ten opzichte van het conventionele brandhout!

Haal de juiste materialen binnen!

Zeker als je een open haard hebt, is het belangrijk om ook de spullen te hebben waarmee je deze zo gemakkelijk mogelijk kunt gebruiken. Het is namelijk niet goed om wat hout erin te leggen met een vuurtje en dan maar te wachten. Kijk eens naar aanmaakblokjes of stekers waarmee je het vuur beter kunt aanwakkeren. Op deze manier zal de open haard of kachel veel sneller werken en levert hij ook meer warmte. Het is belangrijk om te informeren naar wat je nodig hebt en dit zo snel mogelijk in huis te halen.

Langer te gebruiken

Als je heel wat hout hebt ingeslagen, maar het niet allemaal hebt kunnen gebruiken, is dit geen probleem! Alle materialen voor in de kachel kun je gemakkelijk opslaan, al moet je hier wel de ruimte voor hebben. Pellets kun je bijvoorbeeld in de zak laten en deze zak dichtmaken. Briketten kun je op elkaar stapelen zonder dat ze omvallen. Gewoon brandhout valt overal wel op te slaan. Zorg er wel voor dat je deze materialen in een vochtvrije omgeving opslaat, omdat dit anders een negatieve invloed kan hebben op hun efficiëntie.