Holland winkelt
Image default
Woningen

Soorten behang

Er zijn veel verschillende soorten behang. Duplexbehang, vinylbehang, vliesbehang, glasweefselbehang en plakhout. Wat zijn de verschillen? Wanneer kies je welke soort?

Duplexbehang

Dit is vergeleken met de andere soorten behang voordelig. Het bestaat uit twee lagen papier en is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en dessins. Wel is duplexbehang kwetsbaarder en is dan ook eerder aan vervanging toe. Doordat het vrij dun behang is zie je oneffenheden van de ondergrond snel. Door te kiezen voor duplexbehang met reliëf valt dit minder op. Je kunt duplexbehang niet schilderen of schoonmaken.

Vinylbehang             

De kwaliteit van vinylbehang is hoger dan die van duplexbehang. Vinylbehang is te onderscheiden in twee verschillende soorten: schuimvinyl en hardvinyl. Beide hebben een toplaag van kunststof. Over schuimvinyl kan je heen schilderen en oneffenheden van de ondergrond vallen weinig tot niet op omdat dit wordt geëgaliseerd door de verende laag. Hardvinyl is geschikt voor de badkamer of kinderkamers. Door de harde toplaag is het bestemd tegen vochtige ruimtes en ruimtes waar het behang vaak wordt aangeraakt, omdat het sterker is en afwasbaar.

Glasweefsel

Glasweefsel is het duurste maar ook het sterkste. Het behang is van zichzelf wit en kan daarna geschilderd worden. oneffenheden van de ondergrond worden totaal onzichtbaar. Het is gemakkelijk aan te brengen, omdat eerste de muur wordt ingesmeerd met lijm waardoor het behang nog vrij beweeglijk is.

Plakhout

Ook kunt u kiezen voor iets heel moderns. Houten wandbekleding geeft een heel realistisch beeld alsof u daadwerkelijk een houten wand heeft. Hout is natuurlijk veel te lastig om te onderhouden. Dus in werkelijkheid zijn dit strips die op de muur worden geplakt. De keuze tussen verschillende soorten strips met verschillende soorten hout zijn eindeloos. Als u minder van de uitstraling van hout houdt, kunt u ook kiezen voor steenstrips. Dit komt op hetzelfde principe neer en hierbij is ook veel keuze tussen verschillende kleuren.

http://www.style4walls.com