Holland winkelt
Image default
Woningen

Houten ramen en deuren prijzen

 

Windows-zweet – oorzaken en oplossingen voor het probleem.
Met de komst van de winter neemt het aantal mensen dat via dezelfde zoekopdracht op de site komt toe: waarom zweten kunststof ramen. Dit onderwerp is echt pijnlijk en verre van nieuw. Ondanks de brede dekking van dit probleem op internet, blijft het probleem van beslagen ruiten relevant en wordt het keer op keer aan de orde gesteld. Laten we samen opnieuw proberen de redenen voor condensvorming op ramen met dubbele beglazing te achterhalen en na te denken over hoe we dit probleem kunnen oplossen.

Uw kunststof ramen zijn dus bedekt met condens. Stel dat u al hebt gesproken met de vertegenwoordigers van het bedrijf dat de vensters over dit onderwerp heeft geïnstalleerd en, na een herziening van het venster te hebben gemaakt, beleefd een buiging heeft gemaakt, waardoor u een conclusie krijgt van het type: het product werkt naar behoren, de installatie wordt gedaan zonder overtredingen, alle problemen zijn te wijten aan hoge luchtvochtigheid in de kamer, slechte verwarming, slechte afzuigkap enzovoort. Dat wil zeggen, het bedrijf trok zich tactvol terug, waardoor u alleen bleef met uw probleem. Ik legde met opzet de nadruk op “jouw”, omdat jij het zelf was, zonder het te weten, de klimaatbalans in je eigen appartement verstoorde en probeerde het te isoleren met luchtdichte raam- en deurblokken. Natuurlijk hebben de raamoperatoren hier grotendeels de schuld van: zij waren het die een dergelijke situatie hadden moeten voorzien, na analyse van de kenmerken van de kamer, u vooraf informeren over de mogelijke gevolgen en enkele aanvullende opties bieden om te verminderen kans op beslagen ramen: een raam met 2 kamers met dubbel glas, energiebesparend glas, een kunststof kozijn in een raam met dubbel glas, gevuld met argon, een smalle dorpel die de batterij niet afdekt, een vensterbank (tegen je wens om een ​​brede te installeren voor bloemen en dozen met zaailingen), geïsoleerde hellingen, enz. Maar dit is slechts een klein deel van de maatregelen die zijn ontworpen om de mogelijkheid van condensatie op kunststof ramen te minimaliseren. Dit probleem is in feite complex en vereist een serieuze professionele aanpak, waar een raambedrijf in principe niet mee om moet gaan. Laten we echter, voordat we naar de rechtbank gaan of ons haasten om experts in constructie en ventilatie te vinden, proberen de situatie zelf te beoordelen. Het komt immers vaak voor dat het mogelijk is om het probleem op te lossen, het belangrijkste is om de ware oorzaak te achterhalen.

In 99% van de gevallen is de vorming van condens op de ramen het gevolg van een schending van de normale luchtuitwisseling (ventilatie) in de kamer na de installatie van kunststof ramen, die het appartement in een afgesloten gaskamer veranderen, afgesneden van de externe omgeving. Het feit is dat constante luchtverversing noodzakelijkerwijs moet plaatsvinden in elke woonruimte, d.w.z. vervanging van vervuilde, met vocht verzadigde binnenlucht door frisse buitenlucht.

Volgens de projecten waarop de overgrote meerderheid van onze woongebouwen is gebouwd, moet ventilatie in de kamer op natuurlijke wijze plaatsvinden, zonder het gebruik van mechanische ventilatoren: verse lucht komt het appartement binnen via lekken in de raamblokken, vermengt zich met de binnenlucht, is vanuit de kamers naar de gang getrokken, naar de badkamer en naar de keuken gestuurd, vanwaar het via het ventilatiekanaal naar buiten wordt afgevoerd. Luchtbeweging vindt van nature plaats onder invloed van temperatuurveranderingen in druk.

Gewone houten ramen zorgen voor de nodige toevoer van frisse lucht, zelfs als de ventilatieopeningen gesloten zijn. In tegenstelling hiermee laten kunststof ramen, wanneer ze gesloten zijn, lucht 5-10 keer minder door zichzelf passeren dan de norm. Na vervanging van houten ramen door kunststof ramen wordt het natuurlijke ventilatieproces verstoord en stopt de beweging van lucht naar de kap bijna, aangezien de kap niet kan werken zonder instroom en de instroom is verdwenen. De gevolgen zijn duidelijk: stilstaande lucht wordt snel verzadigd met kooldioxide en vocht dat continu vrijkomt door mensen, huisdieren, planten, kleren die aan een touw drogen, dampen uit een aquarium, wasmachine, waterkoker, enz. Dit alles leidt niet alleen tot een verslechtering van ons welzijn, maar ook tot het verschijnen van een saai beeld – water op het raam.

Voordat we bepalen welke maatregelen we in deze situatie zullen nemen, moeten we de toestand van het microklimaat in het appartement beoordelen, vastgesteld na het vervangen van de ramen:

Het eerste dat u moet doen, is de luchttemperatuur meten, d.w.z. controleer de efficiëntie van het verwarmingssysteem. We doen de meting niet nabij het oppervlak van het raam, niet onder het plafond of vlakbij de vloer, maar in het midden van de kamer waarin het probleemraam zich bevindt. Een resultaat onder + 20 ° C baart al zorgen: uw verwarmingssysteem werkt niet efficiënt genoeg.
Ten tweede meten we de relatieve vochtigheid in de kamer (ook in het midden van de kamer). Hiervoor heeft u een speciaal apparaat nodig: een hygrometer. Comfortabel en veilig voor de menselijke gezondheid, relatieve luchtvochtigheid bij normale kamertemperatuur 20-22 ° C is 50-55%, maar deze luchtvochtigheid in het appartement zal kritiek zijn als het buiten koud wordt bij minimaal -15 ° C: de onderste helft van de raam zal worden bedekt met condensatie. 

Houten ramen en deuren prijzen

Nieuwe Vensters Plaatsen

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0161-kostprijs-aluminium-ramen.html