Holland winkelt
Image default
Vervoer en transport

Historische rondleidingen in Maastricht

Vakantie vieren op historische plekken kan echt een waardevolle ervaring zijn. Waarom? Maastricht, gelegen in het zuidelijkste puntje van Nederland, heeft tal van toeristische trekpleisters! Deze omvatten culturele scènes, middeleeuwse architectuur, kunstmusea en nog veel meer. Hoewel veel mensen deze stad herkennen als een universiteitsstad, zijn er veel reizigers vanwege de uitgesproken culturele identiteit en erfgoed. Afgezien van zijn multiculturele waarde, heeft Maastricht ook prachtige straten met een jeugdige en levendige sfeer. Je vindt er gemakkelijk restaurants, bars en cafés en die zijn goed te bereiken met een taxi Maastricht. Er zijn ook veel aantrekkelijke toeristische attracties beschikbaar. Welke zijn dat?

Een bezoek aan Fort Eben-Emael

Er is vanalles te doen in Maastricht. Je eerste aanbevolen bestemming is Fort Eben Emael. Dit is een van de grootste vestingwerken van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze plek is geschikt voor liefhebbers van fotografie en voor mensen die gewoon op ontdekkingstocht willen gaan. Je kunt bijvoorbeeld het immense ondergrondse complex bezoeken. Dit complex heeft drie niveaus, waaronder kazernes, galerijen en bunkers. Je zult versteld staan van de architectuur, maar je kunt ook andere kamers bezoeken. Deze omvatten de wapenkamer en de commandopost.

Landelijk Valkenburg bezoeken

Je zou ook een bezoek moeten brengen aan Valkenburg. Valkenburg heeft een prachtig landschap dat je kunt verkennen. Je kunt Valkenburg het beste in de middag bezoeken. Op deze manier zul je zeker van de charmes kunnen genieten. Deze stad heeft schilderachtige kleine bruggen, kleine rivieren, straat cafés en nog veel meer. Wat doe je nadat je Valkenburg hebt verkent? Je kunt samen met je gezin ontspannen in een plaatselijk hotel. In de ochtend kun je een bezoek brengen aan de overblijfselen van een nabijgelegen oud kasteel. Daarnaast zijn fietsen en wandelen sterk aan te raden.

Grotten van St. Pietersberg verkennen

Je volgende bestemming is de Sint-Pietersberg Grotten. Dit was ooit een mijn. Je vindt hier grotten en tunnels die zich uitstrekken over 200 km.  Dit uitgestrekte netwerk diende ooit als schuilplaats voor burgers die zich schuilhielden voor bombardementen. Mensen verstopten vroeger nationale kunstcollecties op deze locatie. Tegenwoordig profiteren de lokale bevolking en toeristen van deze plaats voor verkenning, fotografie en historische studie. Er is dus zoveel te doen. Wat ga jij doen?