Holland winkelt
Image default
Tuin en buitenleven

De juiste trampoline kiezen

Als je een trampoline gaat kopen om thuis te plaatsen moet je op heel veel verschillende dingen letten. Je moet uiteraard beslissen hoe groot de trampoline moet gaan zijn, wat voor soort vorm de trampoline heeft en zelfs op het gebied van kleur heb je heel veel keuzes. In dit artikel nemen we je graag mee op pad langs alle verschillende keuzes.

 

Laten we bij het begin beginnen, dat is bij de vorm. De vorm is vooral afhankelijk van uw eigen smaak en de ruimte die er is in de tuin waar deze wordt geplaatst. Wanneer u een smalle en langwerpige tuin heeft kunt u beter de keuze maken voor een rechthoekige of ovale trampoline. Op een rechthoekige trampoline zijn sprongen namelijk beter controleerbaar. Als je op zo’n trampoline springt val je over het algemeen minder snel op de rand of bijvoorbeeld tegen elkaar aan. Dit zorgt ervoor dat een rechthoekige trampoline veiliger is om te gebruiken. Professionele trampolines zijn eigenlijk ook altijd rechthoekig. Wanneer uw kind graag de trampolinesport wilt beoefenen is het aan te raden om dit altijd op een rechthoekige trampoline te doen.

 

De rechthoekige trampolines zijn over het algemeen wel wat duurder dan de ronde trampolines. Dit is vooral omdat er meer staal in het frame verwerkt is. Bij het springen komt er vooral druk op het middelste gedeelte van het frame. Daarom is er in die delen meer staal gebruikt dan normaal.

 

Wat anders is ten opzichte van de rechthoekige trampolines is, is dat de spanning bij ronde trampolines evenredig verdeeld. Dit zorgt ervoor dat je op een ronde trampoline automatisch naar het midden springt. Het zorgt ervoor dat uw kind minder snel van de trampoline af zal vallen. Echter is de kans wel groter dat kinderen tegen elkaar opbotsen wanneer zij met meerdere personen tegelijk op de trampoline springen.

 

Om het wat veiliger te maken kun je kiezen voor een ingraaf trampoline. Alle trampolines zijn in principe gewoon in te graven. Je hebt echter ook speciale ingraaf trampolines. De trampolines hebben korte poten die buiten de uit te graven kuil geplaatst worden. Daardoor hoeft u minder grond uit te graven dan bij het ingraven van een reguliere trampoline.

 

https://www.trampolines.nl/