Holland winkelt
Image default
Sport

Snoeken en voorvoeren?

In de hengelsport winkel wordt meer dan eens gesproken over voorvoeren. Menigeen za dan meteen aan karper denken. Met het voorvoeren kan je karpers naar je stek trekken. Als je regelmatig blijft voeren zal de karper je aas en de locatie steeds makkelijker terugvinden. In essentie wordt het onderdeel van het ‘normale’ dieet. Hoe langer je dit aanhoudt, hoe makkelijk de karper het aas op zal nemen. Wanneer je vervolgens op deze voerstek gaat vissen, heb je kans op meerdere snelle aanbeten. Dat deze techniek ook goed kan werken voor het vissen op snoek is niet voor veel vissers bekend. Toch werkt het wel degelijk, als je met enkele verschillen tussen snoek en karper rekening houdt.

 

Snoeken zijn van nature solitaire jagers. Als een snoek in het territorium van een andere snoek komt, zal deze snel verjaagd worden. Enkel tijdens de paai zal de snoek elkaar echt opzoeken. Dit gedrag is belangrijk om rekening mee te houden. Als je van plan bent om voor te gaan voeren, dan is het verstandig om dit niet al te compact te doen. De grote vrouwtjessnoeken kunnen een voerplek echt claimen, waardoor andere snoeken geen kans krijgen om mee te profiteren. Jij als visser hebt daar dan weer ‘last’ van. Door meer verspreidt te voeren, kan je juist wel meerdere snoeken naar jouw visstek trekken. 

 

Voorvoeren kan met verschillende soorten vis. Naast het vangen van enkele voorns, zijn ook verschillende zoutwatervissen geschikt op in te zetten. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn; makreel, spiering, haring en sprot. Naast het voeren van hele vissen, kan het ook juist goed zijn om stukjes vis te voeren. Deze losse stukjes vis geven gezamenlijk meer voedselsignalen af dan een hele vis op de bodem. Hoe dichter je op de daadwerkelijke visdag komt, hoe groter je voerdelen kunnen zijn. Dan is een snoek ook al gewend om hele stukken vis tot zich te nemen, voordat jij komt vissen. Als dood-aasmontage kan je dan zowel op de bodem als vlak boven de bode de aasvis presenteren. Abu Garcia heeft hier enkele mooie onderlijnen voor. 

https://www.sportvisgigant.nl/