Holland winkelt
Image default
Dienstverlening

Slotenmaken

PROBLEMEN
Iedereen kent het wel: problemen met sloten. Het kan zijn dat je je sleutels kwijt bent of dat je je sleutels verloren bent. Je kan je sleutel van je voordeurslot vergeten zijn, maar het kan ook zijn de de sleutel vast zit in het slot van de deur of je slot zit vast. Deurslot kapot kan ook; je slot draait door. De sleutel vast in slot gebeurt ook wel eens. Of je bent de sleutel binnen vergeten of je hebt de sleutel in slot laten zitten. De sleutel afgebroken in slot overkomt iedereen wel eens.
Je kan je sloten vervangen, maar dat is niet altijd nodig. Een deurslot reparatie kan veel geld besparen.
 
SLOT KAPOT: SLOT OPENBREKEN EN SLOTEN VERVANGEN OF SLOT REPAREREN?
Een slot is vaak een cilinderslot. Het cilinderslot zit vast, dan is het niet altijd kapot. Cilinderslot vervangen is niet altijd nodig. In een cilinderslot zitten veel veertjes en palletjes. Het kan zijn dat de sleutel geblokkeerd wordt door een vastzittende pal. Regelmatig wordt dan de slotenmaker gebeld om een slot open te breken. Voordat het slot wordt opgebroken, wordt geprobeerd om het palletje dat vast zit te laten ‘schrikken’ door zachtjes tikjes te geven op de cilindersleutel of op de cilinder met een hamer. Voordeurslot vervangen of deurslot binnendeuren is zo niet nodig.
Als dat niet lukt, wordt het slot opengebroken. Vooral een hangslot openbreken wordt veel gedaan. Daarna moet een nieuw cilinderslot geplaatst worden. Een cilinderslot verwijderen zonder sleutel werkt eigenlijk hetzelfde, evenals een cilinderslot vervangen zonder sleutel. Je haalt het deurbeslag eraf, breekt de cilinder en vervangt deze voor een nieuwe. Dan zet je het deurbeslag er weer op.
Als alle sloten dezelfde cilinder hebben, kan er met de originele sleutel een nieuw cilinderslot gemaakt worden door een slotenmaker. Je kan een slot ook uit laten boren. Een cilinderslot uitboren is niet moeilijk, met een beetje handigheid kan je het zelf. Ook dan moet er een nieuw slot in.
Een slot openen zonder sleutel doe je met een spanner. Deze spanner geeft druk, waardoor de pinnetjes in het slot blijven hangen. Je kunt de pinnetjes dan één voor één op hun plek duwen, waardoor het slot open gaat. Zo kun je dus een slot openmaken zonder sleutel. Voor sleutel vast in slot deur is dit een simpele oplossing. Maar ook voor de sleutel in de deur laten zitten is dit de oplossing.
Een afgebroken sleutel uit slot halen is makkelijk, maar kost wel tijd. Als de sleutel in slot afgebroken is, kun je het afgebroken stuk eraan lijmen. Er is kans dat de lijm in het slot terecht komt. Als de sleutel afgebroken is, kun je ook met een nijptang het uitstekende stuk eruit trekken. Andere opties bij de sleutel afgebroken in slot deur zijn ook: uit het slot duwen of uitdrukken met een paperclip, of een magneet gebruiken (kan niet bij ieder slot).
Bij sleutel kwijt is de oplossing: bel de slotenmaker.
 
SLOT VERVANGEN KOSTEN
Een deurslot vervangen is niet goedkoop. Zonder schade een deur openen zonder sleutel kost ’s avonds en in het weekend tussen de € 100,- en € 150,-. Een nieuwe cilinder zonder certificaat kost zo’n € 30,-. Prijzen zijn inclusief BTW.

https://deslotenmaker.com/