Holland winkelt
Image default
Dienstverlening

Ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding
Ongedierte in je huis kan voor slapeloze nachten zorgen, vooral als het een plaag is. Het eerste wat men dan probeert is om het zelf op te lossen. Met allerlei chemische middelen die je kunt vinden op internet wil je van die kriebelbeestjes af die jou en je gezin terroriseren. Het is van groot belang dat je weet wat je doet en voor welke bestrijdingsmiddel je de aanval opent op je raadt het al: het soort ongedierte. Ongediertebestrijding moet altijd veilig gebeuren, vooral als je kinderen en huisdieren in huis hebt rondlopen!
 
Bestrijdingsmiddelen die men overal kunt kopen zijn:
Sprays
Lok-dozen/vallen
Poeders
Schuim
Gif korrels
 
 
Weet welke beestjes je plagen
Je weet dat je beestjes hebt, denkt al gauw aan vlooien en luizen of zelfs motten, maar kunt er geen een vinden. Iedereen heeft jeuk en krabt zich na een gebroken nacht helemaal stuk. Je besluit om voor de zekerheid vlooienspul te kopen. Je sprayt in alle hoeken en bepoedert alle gaatjes. De volgende dag blijkt dat het weinig zin heeft gehad. Je ziet zelfs dat iedereen nog meer jeuk heeft dan ooit tevoren en zelfs wondjes over het lichaam hebben. Je denkt niet gauw aan bedwantsen, omdat het niet vaak voorkomt in Nederland. Het beste is om direct hulp in te schakelen van een bestrijdings vakman, als je niet weet welke beestjes je plagen.

Kijk hier voor ongediertebestrijding in de buurt
 
Voorzorgsmaatregelen
Zorg dat kriebelbeesten geen kans krijgen om een plaag te worden en voorkom dat ze in je huis een broeinest maken. Houdt je huis schoon en gezond, schimmel houdt van vocht en kan zich zo snel uitbreiden. Alles wat ongedierte fijn vinden is voedsel waar ze makkelijk bij kunnen, ruim altijd etensresten op. Kiertjes en naden kun je dichten, met gaas kun je luchtgaten afdekken en horren voor deuren en ramen plaatsen. Er kunnen altijd insecten je huis binnendringen, maar een enkele zal niet gauw voor een plaag zorgen.
 
Het beste wat je kunt doen is je goed laten informeren door professionals of een bedrijf die erin is gespecialiseerd inschakelen. Er bestaan heel wat bestrijdingsmiddelen die je huis vrij kunnen maken van allerlei soorten dierplagen. De kans is groot als je het zelf probeert, dat het niet effectief is gedaan en/of je de juiste middelen hebt gebruikt. Een professioneel bedrijf kan alle ongedierte preventief uitschakelen en weet met welke beestjes ze te maken hebben. Een ongediertebestrijdingsbedrijf kan op de moeilijkste plekken komen en ook buitenshuis bestrijden. Denk hierbij aan de boktor, eikenprocessierups, ratten en muizen.

https://ongedierteassistent.nl/