Holland winkelt
Image default
Beauty en verzorging

Zo vindt u de beste elektrische tandenborstel

Waagt u eindelijk de overstap van een gewone tandenborstel naar een elektrisch model, of zoekt u een nieuw exemplaar ter vervanging van een oude? Houd dan rekening met deze factoren om de beste elektrische tandenborstel te selecteren.

Roterende of sonische tandenborstel?

Wanneer u op zoek gaat naar een elektrische tandenborstel zal u snel merken dat er twee soorten op de markt zijn, met name de roterende en sonische tandenborstel. Het grote verschil zit hem in de manier waarop de haartjes van de borstelkop bewegen. Bij een roterende tandenborstel maken de haartjes een draaiende beweging doordat de borstelkop van links naar rechts beweegt. Bij een sonische elektrische tandenborstel zoals die van Putz maken de haartjes honderden kleine bewegingen per seconde doordat de borstelkop vibreert. Beide soorten zijn een goede keuze. Het enige verschil is dat een sonische borstel net iets meer bewegingen maakt, waardoor tandplak en vuil sneller loskomt.

Batterijduur

Voor mensen die regelmatig reizen, is de batterijduur belangrijk. Het is altijd mooi meegenomen wanneer je de batterij niet al te snel moet opladen. Zeker wanneer je gaat kamperen of een festival bezoekt. De meeste elektrische tandenborstel hebben een batterijduur van ongeveer 60 minuten, maar er zijn ook modellen verkrijgbaar die het 90 min., 120 min. of zelfs langer uithouden.

Standen

Houd tijdens uw zoektocht naar de beste elektrische tandenborstel ook rekening met het aantal standen. Een stand voor het poetsen van gevoelige tanden is bijvoorbeeld erg handig. En voor het verwijderen van hardnekkig vuil is een max-stand met extra veel bewegingen zeker mooi meegenomen. 

Waterdichtheid

Door uw tanden tijdens het douchen te wassen, bespaart u tijd en water. Maar u heeft dan wel een waterdichte elektrische tandenborstel nodig. Controleer de technische omschrijving of de verpakking om dit te controleren. De waterdichtheid wordt soms getoond aan de hand van de IP-waarde (meer info). 

Prijs

Een laatste factor die meespeelt is de prijs. De betere elektrische tandenborstel zijn natuurlijk iets duurder, maar dat wil niet zeggen dat u een klein fortuin moet uitgeven. Er zijn reeds uitstekende tandenborstels vanaf 50€. De meerwaarde voor een toestel dat twee of drie maal zoveel kost is eerder klein. Budgetvriendelijk elektrisch poetsen is dus perfect mogelijk.