Holland winkelt
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe kun je overstappen naar een andere autoverzekering?

Als je een auto hebt, ben je verplicht om hier een autoverzekering voor af te sluiten. Althans; dat is het geval als je van het openbare weggenet gebruik wilt maken. Aangezien die kans 99,99% groot is, is het zaak om op zoek te gaan naar een geschikte autoverzekering.

Ben je op dit moment niet meer tevreden met jouw autoverzekering? Dan is het zaak om op zoek te gaan een andere verzekering auto. Als je eenmaal de gewenste verzekering gevonden hebt, is het een kwestie van overstappen. Maar, hoe kun je nou precies naar een andere autoverzekering overstappen? Je leest het hieronder.

Telefonisch een nieuwe verzekering afsluiten

Je kunt er voor kiezen om telefonisch een nieuwe verzekering af te sluiten. Als je bijvoorbeeld een mooie aanbieding voorbij hebt zien komen, kun je naar de betreffende maatschappij bellen. Als je jouw kenteken via de telefoon doorgeeft, kan er direct een offerte op maat voorgeschoteld worden. Voordeel hierbij is dat men jou ook nog van passend advies kan voorzien.

Als je telefonisch een nieuwe verzekering af gaat sluiten, is het belangrijk dat je afspraken maakt over jouw huidige autoverzekering. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden aan dat zij jouw huidige autoverzekering stopzetten, maar je kunt dit ook zelf doen. Het ligt er maar net aan wat jij prettig vindt.

Online een nieuwe verzekering afsluiten

Heb je interesse om een nieuwe autoverzekering af te sluiten? Dan kun je via het internet direct een goede vergelijking voor jezelf maken. Nadat je die vergelijking hebt gemaakt, kun je ook direct online de nieuwe verzekering afsluiten. Je geniet daarbij van veel gemak en van een ongekende snelheid. Binnen enkele minuten kun je al jouw nieuwe autoverzekering afgesloten hebben!

Als je online een autoverzekering af gaat sluiten, kan het lastig zijn om jouw vragen te stellen. Wil je bijvoorbeeld een SNS autoverzekering afsluiten? Besef dan dat je te allen tijde contact op kunt nemen met de klantenservice van SNS. Handig voor als je vragen hebt of als je van goed advies voorzien wilt worden!