Holland winkelt
Image default
Woningen

De voordelen van massief eiken meubels

Massief eiken meubelen vind je in verschillende stijlen. Eiken eettafels en andere eiken meubels passen in elk interieur. Of je nu op zoek bent naar een traditionele, rustieke of eigentijdse setting, massief eiken meubelen zien er altijd fantastisch uit. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het uit de mode raakt, want het heeft een tijdloos karakter en het uiterlijk van het eikenhout zal tijdsveranderingen overstijgen zonder er verouderd uit te zien. Eikenhout is een hardhoutsoort die afkomstig is van de eik die oorspronkelijk op het noordelijk halfrond voorkomt. Er zijn nog enkele andere redenen om voor eikenhouten meubelen te kiezen.

Veelzijdig

In tegenstelling tot andere hardhouten materialen hebben massief eiken meubelen minimaal onderhoud nodig. Omdat het een dichte houtsoort is, krast of vlekt het niet gemakkelijk. Zo kun je het er als nieuw uit laten zien, net als toen je het voor het eerst kocht. Je moet het alleen afstoffen en minstens elke zes tot negen maanden meubelwas op je eiken salontafels of meubels aanbrengen. Hoe lichter de kleur van het hout, hoe moderner en helderder het zal zijn. Als je graag iets ouderwets of zelfs een beetje gotisch wilt creëren, zijn donkere tinten en eiken tinten een goede keuze.

Extreem slijtvast

Eiken meubelen koop je niet zomaar. Het is een solide investering en een waardevolle keuze voor de lange termijn. Dit komt omdat het zo duurzaam is. Meubels zoals eikenhouten eettafels worden al honderden jaren routinematig van generatie op generatie doorgegeven. Eiken meubels zijn tientallen jaren bestand tegen zware belastingen zonder hun glamoureuze uitstraling te verliezen. Dit is iets dat je kleinkinderen op een dag naar hun nieuwe huis zouden kunnen verhuizen. Het tanninegehalte in eiken maakt het bestand tegen regelmatige slijtage en insecten.

Versier je interieur met maatwerk Nijhuis Meubels

Bij het zoeken naar eikenhouten meubels in traditionele woonwinkels vind je veel standaardmodellen die net niet aan je wensen voldoen. Wil je je interieur inrichten met meubels op maat, dan zijn er verschillende manieren om dit aan te pakken. Zorg er allereerst voor dat je de juiste afmetingen hebt voor de items die je moet kopen, of het nu gaat om een ​​salontafel of een complete woonkamerset. Vervolgens moet je op zoek naar een meubelzaak op maat. Nijhuis Meubels is dé plek om je droom meubels te laten maken. Je kunt je favoriete model op hun website kiezen of een specifiek verzoek indienen. Nijhuis Meubels gebruikt hoogwaardig eikenhout bij het op maat maken van jouw meubelstuk.