Holland winkelt
Image default
Woning en Tuin

Buitenverlichting, waar kies je voor?

Buitenverlichting kiezen is belangrijk. Dit kan voor de achtertuin, balkon of voortuin zijn. Wat voor buitenruimte je ook hebt het is fijn om in het licht weg te gaan en thuis te komen als het al donker is buiten. Maar hoe weet je nou waar voor te kiezen? Ga je voor een buitenlamp met sensor of de gewone buitenlamp? Hieronder leggen we wat meer uit over de verschillende lampen die er zijn voor de buitenruimtes.

Welke functie heeft jouw buitenlamp?

Ten eerste is het belangrijk te kijken naar waarvoor je de buitenlamp wilt gebruiken. Is het bij de voordeur voor het weggaan en thuiskomen of is het voor op het balkon of de tuin om lekker te kunnen zitten buiten? Als je voor een simpele buitenlamp wilt gaan is de meest gekozen lamp de hanglamp. Deze bevestig je aan de muur, naast de deur, zodat je altijd zicht hebt op de deur en het ver-, ontgrendelen hiervan. Daarnaast is het ook veilig om verlichting te hebben naast de deur. Zo kan je altijd, ook in het donker, zien of er iemand aan jouw deur staat. 

Buitenverlichting met sensor

Je kunt ook kiezen voor een buitenlamp met sensor. De lamp gaan dan aan bij een bewegingsmelding of reageert op de zonsopgang of zonsondergang. Dit is vooral heel fijn als je bijvoorbeeld een grote achtertuin hebt. Je hebt dan altijd verlichting in de tuin als je hier doorheen moet of als de kinderen thuiskomen. Zo weet je ook altijd of er beweging is in de tuin of aan de voordeur. Met de zonsopgang sensor ben je altijd verzekerd van verlichting in jouw buitenruimte zodra het begint te schemeren en gaan de lampen vanzelf weer uit wanneer ze niet meer nodig zijn om te schijnen.

Soorten buitenverlichting

Je hebt natuurlijk ook de gewone buitenverlichting. Deze zijn in verschillende subcategorieën beschikbaar. Kijk maar eens op Lampentotaal. Daar vind je een ruim aanbod in buitenverlichting en welke goed past bij jouw buitenruimte. Je kunt kiezen tussen staande buitenlampen voor bijvoorbeeld aan jouw looppad door de tuin. Je kunt ook kiezen wandlampen voor aan de schutting of schuur muur. Je kunt ook nog kiezen voor spotjes. Deze kunnen zowel in de grond gemonteerd worden of aan de schutting of muren in jouw buitenruimte. Zo kan je er voor zorgen dat jouw buitenruimte altijd goed verlicht is. Of dit nou is voor het zicht wat je nodig hebt of voor de gezellige avondjes buiten met familie of vrienden.