Holland winkelt
Image default
Winkelen

5 survival tips bij het strijken

1. Strijken zonder strijkplank

Het makkelijkste is natuurlijk om “gewoon” een strijkplank te gebruiken. Maar als je deze even niet bij de hand hebt zijn er genoeg andere opties om zonder strijkplank je wasgoed te kunnen strijken. Een wat groter object met een vlakke ondergrond is eigenlijk al voldoende. Dat kan een tafel zijn of zelfs de zitting van een stoel. Het is alleen wel belangrijk dat de ondergrond schoon en vlak is. Het is daarom handig om voordat je gaat strijken eerst een strijkmat of anders een handdoek over de ondergrond heen te leggen.

2. Strijken zonder strijkijzer

Je moet naar een belangrijke vergadering, maar je overhemd zit vol met kreukels en nergens een strijkijzer te bekennen! Geen paniek, je kan ook gebruik maken van een stijltang of haarföhn als je even geen strijkijzer tot je beschikking hebt. Plaats het kledingstuk op een hanger en maak het een klein beetje vochtig. Pak vervolgens de föhn en zet deze op de laagste stand en trek tijdens het föhnen de kleding zachtjes recht. Je zou eventueel ook de stijltang kunnen gebruiken om kleine kreukels weg te strijken en de kraag en broekzakken weer in vorm te krijgen.

3. Sneller strijken door aluminiumfolie

Het is een simple truc, dat ook wordt toegepast bij de ontwikkeling  van geavanceerde strijkplankhoezen. Wat je doet, is een stuk aluminiumfolie onder de strijkhoes leggen. Hierdoor weerkaatst je de hitte, zodat je beide zijden tegelijkertijd in één keer kunt strijken. Aluminium is namelijk een goede warmtegeleider. Als je de stoomknop ingedrukt houdt en met het strijkijzer het wasgoed strijkt verdwijnt niet alle stoom door de strijkplankhoes, maar deze wordt weer terug naar boven gestuwd door de folie. Dit zorgt ervoor dat het strijken 2 keer zo snel gaat en de een wasmand veel sneller leeg is.

4. Strijkvrij op reis

Het is altijd weer een uitdaging om je koffer in te pakken, en je kleding op plaats van bestemming te krijgen zonder kreukels. Je hebt natuurlijk geen zin om tijdens je vakantie te gaan strijken.  Naast het opvouwen van kledingstukken in vierkante vormen en gestapeld in je koffer te plaatsen. Zijn er ook betere opties om je koffer of reistas in te pakken, bijvoorbeeld door je kleding op te rollen of te bundelen.  Hiermee bespaar je ruimte en kun je dus meer kledingstukken meenemen. Maar het is wel belangrijk dat je het strak en stevig oprolt. Eenmaal op de plaatst van bestemming haal je de kledingstukken onmiddellijk uit de koffer en hang je ze direct na aankomst op en de vezels zullen glad blijven!

5. Kleding ophangen in de badkamer

Als je niet meteen het strijkijzer wilt pakken om je overhemd glad te krijgen, hang je kleding dan op in de badkamer terwijl je gaat douchen. Door de stoom en de hitte die vrijkomt worden de vezels bijna vanzelf gladgestreken.

Zo werkt het bij Strijkplank.nl

Op de website van een strijkplank.nl vergelijk je eenvoudig en snel de prijs, merk, kleur en formaat van de strijkplank die je zoekt. Je weet zeker dat de witgoedwinkels die bij strijkplank.nl zijn aangesloten kwaliteit en service leveren. Dus hoef je niet in spanning te zitten of je de bestelde strijktafel wel geleverd krijgt! Is de (tafel)strijkplank toch niet als verwacht? Geen probleem, ondanks het vaak grote formaat, doen de webshops die bij ons platform zijn aangesloten, niet moeilijk over terugsturen.