Holland winkelt
Image default
Wijn

Proef één van de lekkerste wijnen!

Wijn is een dranksoort wat velen van ons wel drinken. Bij het avondmaal of misschien bij de borrel. Bij het feesten als je op stap bent, wordt een wijntje veel door de dames gedronken.

Zoete witte wijn

In veel gevallen is het als je wijn begint te drinken dat je met zoete wijn begint. Deze wijn is zoet, omdat er dan nog enorm veel restsuikers in zijn blijven zitten. Daarna ga je langzaam door naar een drogere wijn. In een droge wijn zitten weinig tot geen overtollige restsuikers. Ook heb je dan nog twee tussenwaardes namelijk half droge en halfzoete wijn logisch is dan natuurlijk dat er in de halfzoete iets meer restsuikers zitten dan in de half droge wijn.

Soorten wijn

Er zijn verschillende soorten wijnen verkrijgbaar. Zo is er natuurlijk de witte en de rode wijn, een rosé wijn en een mousserende wijn. Dit zijn wijnen als champagne en lambrusco. Wijnen worden van verschillende druiven gemaakt. Witte wijn wordt voornamelijk gemaakt van witte druiven en rode wijn kan zowel van witte druiven als van blauwe druiven gemaakt zijn.

Soorten druiven

Ook binnen de druiven zijn er nog vele druiven soorten. Deze druiven staan dan ook vaak op het etiket van de wijn aangegeven. Zo heb je bijvoorbeeld sauvignon (blanc) en merlot. Meestal spreken we alleen over blauwe en witte druiven. De witte druiven zien we veel in de groene kleur, maar witte druiven komen het meest voor in een gele kleur. Naast blauwe en witte druiven is er ook een rode druif. Maar voor de wijnen gebruiken we witte en blauwe druiven. De rode druiven worden vooral in de winkel verkocht als fruit.

Merlot

Merlot is dus een van de velen druivenrassen waar wijn van wordt gemaakt. Merlot is een blauwe druivensoort. Dit is éen van de traditionele druivensoorten van de Fransen Bordeaux-streek. Zelfs in Médoc, terwijl hier toch echt de Cabernet Sauvignon domineert. Vaak wordt de Merlot herkend aan haar geur en in haar smaak. Ze wordt vaak herkend in smaak van rood fruit als pruimen, kersen en bessen. In veel gevallen is de wijn van deze druif ook al op jonge leeftijd te drinken. Dit houdt in dat ze niet lang hoeft te rijpen voor ze een lekkere smaak heeft.De Merlot wordt in de Cótes van de gascogne gebruikt voor de Rosé wijn en de rode wijnen. Dit druivenras wordt in verschillende landen geproduceerd zoals dus in Frankrijk, Italië en in Australië.

https://www.horecagoedkoop.nl/wijn