Holland winkelt
Image default
Verbouwen

Een goede kachelpijp is heel belangrijk

Het belang van een goede kachelpijp

Kachelpijpen zorgen voor de afvoer van gassen en rook van een kachel via de schoorsteen naar buiten toe. Indien de afvoer niet goed gebeurd zou er brand kunnen ontstaan.

Koolmonoxidevergiftiging komt in sommige gevallen voor, daarom is het belangrijk om voor de aanschaf van een Kachelpijp op zoek te gaan naar een gerenommeerd merk.

 

EG-Certificaat

Het verplichte EG Certificaat hoort altijd bij de bestelling van een kachelpijp deze dient aanwezig te zijn. De wet verplicht dit, het certificaat is een officieel bewijs dat de kachelpijp is goedgekeurd.

Een verzekeraar zal altijd vragen naar dit certificaat mocht er schade optreden. Eventuele schade kan dan worden vergoed. De kachelpijpen die www.warmteshop.eu verkoopt voldoen in ieder geval aan de nieuwste Europese eisen waaronder T600.

Verschillende soorten rookkanalen, kachelpijpen

Er zijn verschillende soorten kachelpijpen in de verkoop. Indien de keuze isvoor een kachelpijp voor een houtkachel zijn er de onderstaande opties:

• Enkelwandige kachelpijp.

Een enkelwandige kachelpijp is niet niet als zelfstandig rookkanaal te gebruiken. 

• Dubbelwandige kachelpijp.

 Is te gebruiken als zelfstandig rookkanaal. En ideaal als er geen rookkanaal is. 

• Concentrische kachelpijp.

Gemaakt voor haarden waarbij de verbranding gesloten is. Een concentrische kachelpijp combineert de aan- en afvoer van lucht. 

• Flexibele kachelpijp.

De Flexibele kachelpijp wordt gebruikt om een kachel of open haard aan te sluiten op een bestaande schoorsteen, of om een nieuwe schoorsteen te vormen.

De kachelpijpen zijn zowel in aluminium als RVS te verkrijgen. RVS kachelpijpen kunnen zelfstandig functioneren als rookkanalen. Mocht de keuze voor een aluminium kachelpijp zijn, dan kan deze alleen functioneren in een al bestaand rookkanaal. 

Installeren van een kachelpijp 

Belangrijk is dat een kachelpijp een gladde binnenkant heeft, gasdicht is, goed is geïsoleerd en niet teveel bochten heeft. Kachelpijpen moeten hiernaast voldoen aan een minimale lengte.

Informeer dus bij een erkend bedrijf indien je zelf een rookkanaal wilt installeren.

In de webshop zijn de kachelpijpen verkrijgbaar www.warmteshop.eu

https://warmteshop.eu/product-categorie/rookkanaal-kachelpijp/